Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Jens Smærup Sørensen markerer sit 50-års forfatterjubilæum med 14 essays af høj karat

Jens Smærup Sørensen fylder 75 og udgiver taler og essays fra sine 50 år som forfatter. Det er givende læsning, skriver Erik Skyum-Nielsen. Han er især begejstret for Smærups personlige bekendelse til kunsten og litteraturen, som »enhver med glæde ved ordentlig og ægte litteratur bør unde sig selv at læse«
Forfatter Jens Smærup Sørensen fylder den 30. maj 75 år. Han har skrevet blandt andet romanerne ’Mærkedage’, ’Hjertet slår og slår’, ’Jens. En fortælling’ og novellesamlingen ’13 stykker af en drøm’.

Forfatter Jens Smærup Sørensen fylder den 30. maj 75 år. Han har skrevet blandt andet romanerne ’Mærkedage’, ’Hjertet slår og slår’, ’Jens. En fortælling’ og novellesamlingen ’13 stykker af en drøm’.

Joachim Ladefoged

Kultur
28. maj 2021

Hvad er det lige, der sker, hvis man smider en håndfuld grus i en dam? Jo, så opstår der en hel masse små, midlertidige midtpunkter, som samtidig bliver til små prikker på op til flere periferier af cirkler, der uafladeligt bølger ind over hinanden …

Sådan billedliggør Jens Smærup Sørensen, der søndag fylder 75, den samfunds- og mentalitetsmæssige proces, som gennem et halvt århundrede har udgjort hans forfatterskabs grunderfaring. Født i 1946 og opvokset på en gård i en lille, forholdsvis afsides Limfjordslandsby, ankom han akkurat tidsnok til at opleve en præmoderne kultur, som stadigvæk var i fuld vigør. Landbruget stod, i hvert fald til han kom i konfirmationsalderen, som landets bærende økonomiske kraft og var samtidig normsættende. Man skulle opdrages til respekt for forældre, til udholdenhed og nøjsomhed. Man skulle blive, hvor man var, og forblive trofast mod den fædrene arv. Man skulle sikre sin jord og dens frugtbarhed for den kommende generation. Og i øvrigt holde sig til den, man var blevet gift med.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Staun, som er forfatterens fødeby, ligger 35 km. fra Danmarks fjerdestørste by, Ålborg. Er det afsides?