Anmeldelse
Læsetid: 8 min.

Konspirationsteorier giver anledning til at genbesøge nogle af verdens mest kendte seriemordere

To nye dokumentarserier forsøger at sætte nogle af USA’s mest berømte seriemordere ind i et større netværk af satanister og pædofile. I den evige forhandling om, hvordan vi skal forstå amerikansk kulturs allermørkeste skikkelser, har konspirationsteorierne fået ny vind i sejlene
Politiet i New York følger den intense mediedækning af seriemorderen, der fik tilnavnet ’Son of Sam’.

Politiet i New York følger den intense mediedækning af seriemorderen, der fik tilnavnet ’Son of Sam’.

Netflix

Kultur
8. maj 2021

Det særligt kulturelt æggende ved seriemordere er, at de udgør et ægteskab mellem de to mest markante elementer af amerikansk modernitet; vold og stjernedrømme, skrev den amerikanske kulturkritiker David Schmid i sin bog Natural Born Celebrities. Og fordi de har fået en så prominent plads i USA’s kollektive bevidsthed, genbesøges og genfortolkes de også, som var de døde præsidenter eller store forfattere.

Det er også tilfældet i to nye dokumentarserier, der lige nu kan ses på hhv. Netflix og Viaplay, The Sons of Sam: A Descent Into Darkness om efterforskningen af David Berkowitz og The Clown and the Candy Man om John Wayne Gacy.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her