Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Læs Kjeld Hansen og forstå, hvorfor svineinfluenza A vil blive den næste pandemi, der rammer os

Det kan varmt anbefales at kaste sig over ’Velkommen til fremtidens landbrug’ og blive klogere på både landbrugets, klodens og vores egen lille verdens situation i dag

Kjeld Hansens gennemresearchede og faktaspækkede bog må have været et stykke tid undervejs, men coronaepidemien har givet den ekstra rygvind. Nu læser man hans mange oplysninger i lyset af den situation, COVID-19 har bragt kloden i.

Territorium.dk

Kultur
7. maj 2021

Det er en faktaspækket bog om moderne landbrug, miljøjournalisten og landmanden Kjeld Hansen har begået. Og måske fordi han er en af landets fremmeste kritikere af moderne landbrugsdrift og derfor næppe bedste venner med agroindustrien, er der også grundig dokumentation for alt, hvad han fortæller. Der skal ikke være noget at komme efter.

Det er der, men det er den anden vej rundt. Gang på gang under læsningen tænkte jeg, ’det er løgn!’, men gang på gang kunne jeg jo se verificeret, at det er det ikke.

Jeg vidste for eksempel ikke, at de titusinder af udlændinge, der arbejder i dansk landbrug og gartneri, frit har kunnet rejse ind og ud af landet uden coronakontrol. Men det bringer jo udbruddet af COVID-19 på Danish Crowns slagteri i Ringsted og i minkindustrien i erindring, begge brancher der i vid udstrækning beskæftiger migrantarbejdskraft.

Flere svin end danskere

Jeg var klar over, at Danmark – næst efter Bangladesh – er verdens mest opdyrkede land, men jeg var ikke klar over, at hele 80 procent af den danske landbrugsjord går til produktion af dyrefoder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Tak for denne anmeldelse, Karen Syberg.
Den bog må læses.

Mon vi skal have endnu en pandemi fra svinefabrikkerne, før der bliver reageret på advarslerne?

Peter Beck-Lauritzen, Holger Nielsen, Per Torbensen, Mogens Holme, Erik Nielsen, Estermarie Mandelquist, Ivan Mortensen, erik pedersen, Klaus Lundahl Engelholt, Lise Lotte Rahbek, Troels Ken Pedersen, Anders Graae og Flemming Kjeldstrup anbefalede denne kommentar
Flemming Kjeldstrup

Jo mere man sætter sig ind i fakta om det danske landbrug, desto mere forarget bliver man over at det bare får lov at fortsætte uden modstand. Politikerne snorksover.

Peter Beck-Lauritzen, Holger Nielsen, Torben Arendal, Mogens Holme, Erik Nielsen, Carsten Munk, Kim Houmøller, erik pedersen, Kent Bajer, Klaus Lundahl Engelholt, Estermarie Mandelquist, Jacob Johansen, Troels Ken Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Annette Munch

inspirerende anmeldelse - håber forfatteren også behandler udviklingen i ejerskabet i landbruget, hvor flere og flere udenlandske kapitalfonde står på spring for at investere i og intensivere driften af dansk jord.

Holger Nielsen, Flemming Kjeldstrup, Mogens Holme, Annette Chronstedt, Mogens Kjær, Estermarie Mandelquist, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Michael Mogensen

Tak for artikel. Kjeld Hansen burde få en eller anden Nobelpris for sit ihærdige arbejde.

Minna Rasmussen, Lone Hansen, Peter Beck-Lauritzen, Holger Nielsen, Flemming Kjeldstrup, Estermarie Mandelquist, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Den nuværende pandemi var forudsagt. At den næste bliver langt værre bekymrer ikke regeringen og den højtråbende opposition. Vi kan blot håbe håbe på de højere magter. Ingen vil åbenbart reducere det landbrug, der bærer kimen til alskens ulykker.

Lone Hansen, Peter Beck-Lauritzen, Holger Nielsen, Mogens Holme, Flemming Kjeldstrup, Erik Nielsen, Carsten Munk, Estermarie Mandelquist og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Lad os låse os inde for evigt, eller acceptere, at man kan dø, af at leve. Man dør af at trække vejret. Det siges at nazismen fandt grobund i helsebølgen, man fristes til at tro, at det er rigtigt! Folk er så mange, at de i fremtiden vil gå med til hvad som helst!

Peter Beck-Lauritzen

Husk dyrevelfærden og slip søerne fri. Det er få i dansk landbrug, der fortjener ros, men Kjeld Hansen fortjener den.

Rune K. Rasmussen

@Mads Kjærgård

Der var en hel del af de overlevende fra kz-lejrene, der efterfølgende blev dyrerettighedsforkæmpere, fordi de følte på egen krop, hvordan mange dyr bliver behandlet i industrien.

Der er nogen nærmest ufattelige modsigelser i de her udtalelser om frihed, som mange kommer med, når de er direkte forbundet med så stor ufrihed for andre individer. I stedet for at låse os inde så kunne vi låse en masse op og sætte en masse fri. Inklusive den empati der i virkeligheden er så iboende i alle mennesker, når visse lag af indoktrinering opdages og fjernes (det modsatte af hvad industrien forsøger at gøre med absurde begreber som "human slagtning" (venligsindet slagtning?) og lignende ordsminke, der skal forvrænge virkeligheden, så forbrugere kan klappe sig selv på skulderen over at støtte noget, de ellers aldrig ville støtte).