Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Lilibeth Cuenca Rasmussen er ikke bare en af vores sjoveste kunstnere. Hun er også en stor skulptør

I hele to udstillinger i København kan man dykke ned i Lilibeth Cuenca Rasmussens fantastiske evne til at forestille sig alternative verdener. Hun bygger boliger af postkort og strå og omstyrter kassetænkning med fjerlette midler
Da jeg træder ind i Lilibeth Cuenca Rasmussens eminente soloudstilling på Copenhagen Contemporary (CC), så tror jeg næsten, at den er bygget til … mig. For man kan gå lige ind under den menneskestore stråhat eller stråhytte, der er udstillingens første værk.

Da jeg træder ind i Lilibeth Cuenca Rasmussens eminente soloudstilling på Copenhagen Contemporary (CC), så tror jeg næsten, at den er bygget til … mig. For man kan gå lige ind under den menneskestore stråhat eller stråhytte, der er udstillingens første værk.

David Stjernholm

Kultur
1. juni 2021

Jeg passer ind alle vegne. Med det mener jeg, at jeg er normalvægtig og lige præcis gennemsnitshøjden for danske kvinder. 169,5 centimeter.

Det betyder, at da jeg træder ind i Lilibeth Cuenca Rasmussens eminente soloudstilling på Copenhagen Contemporary (CC), så tror jeg næsten, at den er bygget til … mig. For jeg kan gå lige ind under den menneskestore stråhat eller stråhytte, der er udstillingens første værk. Mit hoved og min højde passer nøjagtig til den løftestangshjelm, der sidder under taget. I princippet kunne jeg ranke mig, tage kæmpehattehuset på og spankulere af sted.

Det er typisk Lilibeth Cuenca Rasmussen, født 1970, at lukke luften ud af kunstrummenes gravalvorlighed. Hun er sjov. Det er hendes udstillinger og temaer ikke altid; Cuenca adresserer ofte svære størrelser som racisme og global ulighed, kvindehad eller klimakrise. 

Men hendes værker har det med at gøre virkeligheden diskuterbar ved at få beskueren til at grine.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Frank Østergaard

Og det er i øvrigt en enestånde fin udstilling med flere andre kunstnere på Copenhagen Contemporary
Et must :-)