Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Ny bog kan læses som et opgør med en folkekirke, der er blevet lidt for magelig

Teologiprofessor Peter Lodberg udfolder den kristne teologis historie med alt, hvad den indebærer – fra Aristoteles til den katolske kirkes magtkampe, 11. september, pave Frans og Mette Bock
Teologiprofessor Peter Lodbergs ’Tro versus tro’ kan også læses som et opgør med en folkekirke, som er blevet lidt for magelig, fordi den har glemt, at den i sin indre dynamik er blevet til i mødet med de andre, den fremmede verden, skriver Informations anmelder.

Teologiprofessor Peter Lodbergs ’Tro versus tro’ kan også læses som et opgør med en folkekirke, som er blevet lidt for magelig, fordi den har glemt, at den i sin indre dynamik er blevet til i mødet med de andre, den fremmede verden, skriver Informations anmelder.

Joachim Ladefoged

Kultur
4. juni 2021

Da jeg i midten af 1990’erne skiftede fra Idéhistorie i Aarhus til faget teologi, oplevede jeg et skifte ikke bare til et nyt fag, men til en helt anden måde at tænke på. På Idéhistorie sad et par store personligheder, som det hedder, og tegnede cirkler og kruseduller om sig selv. På teologi nøjedes man med, lidt mere beskedent og knap så sexet, at forsøge at holde styr på de store linjer i åndshistorien, fra vor civilisations begyndelse til i dag.

Den store sekulariseringstese dundrede dengang uimodsagt: Religion hører til verden af i går. I dag er den tese blevet revideret noget så grundigt. Og trossamfund i alle afskygninger vokser frem overalt, ikke mindst i skyggerne af de store kapitalsamfund, hvad enten man bryder sig om det eller ej.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Christian De Thurah

“En gennemgang af den vestlige verdens historie vil aldrig blive nogen smuk historie”. Nej, men kunne man ikke sige det samme om andre kulturer?