Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

På vej hjem fra festen støder de på en gris, der er stukket af fra slagterens boltpistol

Dramatiker Thomas Markmann står bag ’Kød’, der i Martin Nyborgs iscenesættelse på Aalborg Teater er en gakket, men også tankevækkende forestilling om forskellen på mennesker og svin
Langsomt, men sikkert, udviskes grænserne mellem kæresteparret Sissel og Johan og den gris, de holder skjult i Kød på Aalborg Teater.

Langsomt, men sikkert, udviskes grænserne mellem kæresteparret Sissel og Johan og den gris, de holder skjult i Kød på Aalborg Teater.

Catrine Zorn

Kultur
18. maj 2021

I tråd med tidens mange kampe for ligestilling sætter dramatiker Thomas Markmann i Kød gang i endnu et opgør med normerne. Her er det dog svinene, der ikke længere vil finde sig stiltiende i at blive holdt fanget og slagtet, og med en hel del fællestræk med Georg Orwells Kammerat Napoleon opløses grænserne mellem mennesker og svin.

Kathrine Høj Andersens Sissel med Bambi-numse og gevir i håret og Lars Topp Thomsens pelsklædte cowboy Johan mødes til et brag af en udklædningsfest. Da de to går fra festen sammen støder de på en gris, der er stukket af fra slagterens boltpistol. En halvnøgen Marcus Gad Johansen – kun iført underbukser, knæbeskyttere og en udefinerbar masse tværet ud i ansigt og hår – er grisen, som de to berusede mennesker beslutter sig for at redde og tage med hjem.

Det er udgangspunktet i den gennemgående fortælling i Thomas Markmanns Kød, som i Martin Nyborgs collageprægede iscenesættelse også byder på små afbræk med anekdoter fra jægeren, landmanden eller svinet selv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jens Peter Madsen

Hvis alle 13 millioner svin blev sluppet løs på en gang i Danmark, så kunne de lægge landet øde på ganske få dage - Et skrækscenarie - men tankevækkende synes jeg - Jeg har en gang været den ulykkelige ejer af 3 tamsvin, som slap ud i et sommerhuskvarter. Jeg siger jer at de haver så ikke ret godt ud.