Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

’Parasite’-instruktørs tidlige seriemorderthriller er tragikomisk – og mesterlig

’Memories of Murder’ er den sydkoreanske ’Parasite’-instruktør Bong Joon-hos tidlige tragikomiske mesterværk fra 2003 – om en virkelig seriemorder, som for to år siden endelig blev fundet. Helt fortjent får den nu premiere
Bong Joon-hos ’Memories of Murder’ rammer en umulig balance mellem thriller, tragedie, melodrama og komedie, mens den fortæller om politiets jagt på en seriemorder.

Bong Joon-hos ’Memories of Murder’ rammer en umulig balance mellem thriller, tragedie, melodrama og komedie, mens den fortæller om politiets jagt på en seriemorder.

Camera Film

Kultur
20. maj 2021

Det er en helt særlig film med en utrolig forbindelse til virkeligheden, som nu får dansk biografpremiere.

Memories of Murder fra 2003 er et af Bong Joon-hos absolutte hovedværker. Den sydkoreanske instruktør, der blev verdenskendt med den fabelagtige oscarvinder Parasite fra 2019, fortæller her den – delvist fiktionaliserede – historie om en virkelig seriemorder i det rurale Sydkorea, som man dengang aldrig formåede at fange.

Det vilde er så, at denne seriemorder for små to år siden, takket være dna-analyse, blev fundet.

Men det rokker ikke ved Joon-hos oprindelige fortælling. Og Memories of Murder er et forrygende mesterværk, stilistisk på niveau med amerikanske David Finchers krimier, Zodiac og Seven, med sin stemningsfulde, gråbrune tristesse, regnvåde scener, smukke kompositioner og hyperintense nærbilleder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her