Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Ritt Bjerregaard skriver gennemgående om forskelsbehandling af kvinder i sidste bind af sine erindringer

Heldigvis har Ritt Bjerregaard med ’Ovenpå’ nået at afslutte sine erindringer
I sin tid som overborgmester i København løb Ritt Bjerregaard gang på gang panden mod en mur af bureaukrati, skriver hun i fjerde bind af sine erindringer, som handler om hendes tid som overborgmester.

I sin tid som overborgmester i København løb Ritt Bjerregaard gang på gang panden mod en mur af bureaukrati, skriver hun i fjerde bind af sine erindringer, som handler om hendes tid som overborgmester.

Jacob Ehrbahn

Kultur
19. maj 2021

Ritt Bjerregaard er dødtræt af bureaukrati. Det skriver hun i Ovenpå, fjerde og sidste bind af hendes erindringer. Ikke mindst i sin tid som overborgmester i København løb hun gang på gang panden mod en mur af bureaukrati, som hun på grund af rådhusets styreform med selvstændige borgmesterposter, ’små kongedømmer’, som hun skriver, havde meget svært ved at stille noget op over for.

»Bureaukratier er verdensmestre i at ting ikke kan lade sig gøre, og i at trække sager i langdrag, så det fortaber sig, hvem der egentlig skulle have gjort noget,« sukker hun utålmodigt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Karen Syberg

Ritt Bjerregaard & Ritz ....
Anker blev arrig over, at Ritt Bjerregaard havde beholdt sin suite på Ritz i en forlænget week-end, hvor hun slet ikke opholdt sig i Paris - og til Ritz's priser og på Statens regning.

Ritt Bjerregaards ministerchauffør ringede til DSB Færger og bad dem holde færgen tilbage - det benægter Bjerregaard ikke.

Margit Johansen

RB. En af de største kvindelige politikere kongeriget har frembragt. Hvorfor er der ikke så mange af slagsens at skrive om - eller på bibliotekets hylder? Evident er intelligensen og talenterne jo ligeligt fordelt på kønnene.

Rikke Nielsen

Margit Johansen, der er da også mange at skrive om, problemet med politikere er nok mere, at vælgeren projicerer deres politiske observans og holdninger til køn over på politikerens intelligens og dygtighed, og derfor ser på hende igennem et skævvridende filter.

Søren Fosberg

Torben Lindegaard: kan du dokumentere hvad du bringer til torvs om Ritt eller forsætter du bare traditionen med at svine hende?

Jimmy Hansen

En stærk, klog og vigtig kvinde. Som med Svend Auken bliver det et vægtigt tab, når hun ikke er her mere

Torben Lindegaard

@Søren Fosberg 19. maj, 2021 - 21:36

Du kan selv læse det hele i forrige bind af Ritt Bjerregaards erindringer.

Steen Andersen

Folketingsmedlem, minister, EU-kommissær, overborgmester...har Ritt Bjerregaard i sin lange karriere afstedkommet noget som helst andet end at sænke standarden i folkeskolen - med følgevirkninger for gymnasiet og universiteter?

Christian Bruun

@SteenAndersen
Ja.