Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Selvfølgelig vil du gerne hedde Greta Thunberg og være martyr

Men hvad gør du så, når du også gerne vil købe en ny sweater i Magasin? spørger stortalentet Karla Løkke i den muntre teaterforestilling ’Mit navn er Greta’ på Aveny-T, der har svært ved at overraske os med ny indsigt om klimagenerationen
Den 23-årige skuespiller Karla Løkke rammer flot Greta Thunbergs udstråling af både uskyld og raseri.

Den 23-årige skuespiller Karla Løkke rammer flot Greta Thunbergs udstråling af både uskyld og raseri.

Emil Rostrup

Kultur
11. maj 2021

Så står hun der i sin gule regnfrakke på Aveny-T og ligner fuldkommen den 18-årige Greta Thunberg, som vi kender fra billederne. Midterskilningen lyser, og fletningerne er lidt sjuskede. Hendes stemme er vred. Den taler sig varm og velformuleret, og den accelererer skingert af opsparet indignation og bebrejdelse. Her er en ung og ekstremt begavet pige, der skælder de voksne ud. 

Stemmen tilhører Klara, der spilles af den nu 23-årige, nyuddannede skuespiller Karla Løkke. Gudskelov er hun ikke kun optaget af at fortælle historien om Greta Thunberg. I monologen Mit navn er Greta bruger hun faktisk mest energi på at fortælle historien om sig selv og alle de andre unge, der netop ikke er Greta Thunberg, men som rigtig gerne ville være ligesom hende. Alle de teenagere, som også gerne ville have fået ideen om skolestrejke for klimaet allerede som 15-årige – og som også gerne ville have 11 millioner følgere på instagram.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Poul Simonsen

Kan man komme ind på sit telefonnummer? Eller skal der vises dokumentation med foto og cpr.?

Anders Hüttel

Lyder til at være en oplevelse. Møllehave har sagt "Der er altid nogen, der kalder, og det vigtige er, at man kommer, når der bliver kaldt".

Det skal nok trække nogle unge i teater bortset fra dem som lever over ende. Og vi gamle er bare pinlige.

Anne Middelboe Christensen

Kære Poul Simonsen.
Alle teatre kræver, at man viser sit coronapas med en færdig vaccine eller en test, der er højst 72 timer gammel. Cpr-nummeret behøver man ikke at vise. Kun navnet.
Mange hilsener
Anne Middelboe Christensen