Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Sonning-prismodtager Hannigan sprænger den klassiske musiks tradition og praksis

Léonie Sonnings Musikpris 2020 sidder lige, hvor den skal. Sanger og dirigent Barbara Hannigan giver krop til både ny og gammel musik, og det står ret klart, at hun kan, hvad hun vil
Modtager af Sonnings Musikpris 2020 Barbara Hannigan sammen med DR Symfoniorkestret i DR Koncerthuset tilbage i 2016.

Modtager af Sonnings Musikpris 2020 Barbara Hannigan sammen med DR Symfoniorkestret i DR Koncerthuset tilbage i 2016.

Maud Lervik

Kultur
18. maj 2021

Den canadiske sopran og dirigent Barbara Hannigan fik i torsdags, endelig, overrakt den Léonie Sonnings Musikpris, hun blev tildelt i 2020. På grund af COVID-19-situationen har prisoverrækkelseskoncerten været udskudt indtil nu.

Léonie Sonnings Musikpris er den største danske musikpris og uddeles hvert år til de allerstørste personligheder inden for den klassiske musik. Tidligere modtagere er Igor Stravinskij, Leonard Bernstein, Daniel Barenboim – for nu at nævne nogle kendisser. I år går prisen til komponisten Unsuk Chin.

Hannigan er sanger og dirigent. Det er ikke den mest almindelige kombination. I starten var det lidt af et kuriosum at opleve, men efterhånden har hun opdraget folk og vænnet dem til det. Og man er kun blevet mere imponeret med årene, efterhånden som dirigenten Hannigan har vokset sig lige så stærk som sangeren Hannigan, og hendes kunstneriske projekt har overbevist langt ud over det kuriøse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her