Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Terrormistænkt tilbragte 14 år i Guantanamo. Dramaet ’The Mauritanian’ fortæller hans historie

Tahar Rahim er intet mindre end fantastisk i rollen som terroranklaget Guantánamo-fange i Kevin Macdonalds stærke drama, ’The Mauritanian’, som både er et opgør med et justitsmord og en hyldest til hovedpersonens ukuelige ånd
Tahar Rahim er fantastisk i rollen som terroranklaget Guantánamo-fange i filmen The Mauritanian.

Tahar Rahim er fantastisk i rollen som terroranklaget Guantánamo-fange i filmen The Mauritanian.

STXfilms

Kultur
31. maj 2021

775 mistænkte terrorister blev efter 11. september 2001 anholdt og bragt til den nyetablerede fangelejr Guantánamo på den amerikanske militærbase Guantánamo Bay, der ligger på Cuba. Blot otte af de tilbageholdte er blevet dømt for at have haft med terror at gøre, og af de domme er to siden blevet omstødt. Der er stadig 40 fanger tilbage i lejren, som præsident Joe Biden i februar i år annoncerede, at han – efter mange års tilløb af skiftende amerikanske regeringer – endelig ville lukke.

Guantánamo-lejren er et juridisk ingenmandsland, en veritabel storpolitisk syltekrukke, hvor mistænkte blev ført til i hemmelighed og uden de rettigheder, de burde have. Der er sket mange overgreb – fysiske, psykiske og juridiske – i lejren, og i sin nye film, The Mauritanian, fortæller den britiske filminstruktør Kevin Macdonald, kendt for politisk ladede dokumentar- og spillefilm – One Day in September, The Last King of Scotland, State of Play – harmdirrende og håbefuldt om en af de mere opsigtsvækkende sager.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her