Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Videnskabssuperstjernen Inge Lehmann gøres til et jovialt tantegemyt i romanen ’Den inderste kerne’

Lotte Kaa Andersen gør en superstar af en videnskabskvinde, nemlig selveste seismologen Inge Lehmann, til en sær snegl i patriarkernes paradis

Inge Lehmann er kendt for at have sagt: »Hvis du vidste, hvor mange uduelige mænd jeg har måttet kæmpe mod – forgæves.« Det er ærgerligt, at det bid ikke har sat sig i ’Den inderste kerne’, skriver Kamilla Löfström.

Martin Lehmann/NF/Ritzau Scanpix

Kultur
14. maj 2021

Forfatternavnet Lotte Kaa Andersen er for mig først og fremmest forbundet med Ida Luka Holmegaards og Emeli Bergmans smågeniale podcast, Bølgerne #2, hvor hendes bestseller fra 2015 om tre rige par på Hambros Allé i Hellerup læses grundigt. Holmegaard og Bergman er selv forfattere, de undersøger sproget i Lotte Kaa Andersens roman, bruger en hel time på den og kommer blandt andet frem til at kalde den for en ejendomsmæglerroman.

Ikke som når Lars Frost kalder sin roman Ubevidst rødgang (2008) en ingeniørroman og gennem sin langt sidespringende fortæller i ingeniørstil selv konstruerer lige dele løssluppent og stramt, men fordi ejendomsmæglersproget helt har overtaget romanens sprog. »Skal ses!« er stilen i Hambros Allé 7-9-13, den postulerer som en boligannonce.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Pia Andersen

Ualmindelig ondskabsfuld kommentar, for betegnelsen anmeldelse fortjener dette subjektive gylp ikke. Romanen er rigtig god og sine steder fremragende i sin beskrivelse af et særdeles spændende og usædvanligt livsløb.
Jeg havde stor glæde af at læse den.

Søren Nielsen

Det er tydeligt, at anmelderen ikke bryder sig om Lotte Kaa Andersens første bøger. Af en eller anden grund betyder det, at "Den inderste kerne" bliver anmeldt med lige så stor afstand, som anmelderen hævder at forfatteren har til sin hovedperson.