Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

Adam O.s science fiction-trilogi om børnemagt fortjener al den ros, den har fået

Adam O. fik i sidste uge meget fortjent overrakt Kulturministeriets forfatterpris for sidste bind i science fiction-serien ’Den rustne verden’ om et Danmark dækket af skrald, et firma, der har købt sig til statsmagt, og fire søskende, der ikke har tænkt sig at vente på, at de voksne gør noget
Adam O. fik i sidste uge meget fortjent overrakt Kulturministeriets forfatterpris for sidste bind i science fiction-serien ’Den rustne verden’ om et Danmark dækket af skrald, et firma, der har købt sig til statsmagt, og fire søskende, der ikke har tænkt sig at vente på, at de voksne gør noget

Adam O./Gyldendal

Kultur
25. juni 2021

Noget af det mest betagende ved Adam O.s science fiction-trilogi for børn Den rustne verden er dens arbejde med skala. Hele Danmark er dækket af skrald og omringet af plastikhav, befolkningen er blevet tvangsflyttet til Grønland, hvor de lever under en enorm plexiglaskuppel.

Den første roman, Flugten fra Danmark, begynder med, at en lille snespurv banker ind i kuplen og lander forpjusket i haven hos den søskendeflok, som vi skal følge gennem bøgerne. Det er bare første eksempel på, at Adam O. bruger størrelsesforhold og, ja, i det hele taget fysik, mekanik og taktilitet til at fortælle en bevægende historie om venskab, vilje og andre uhåndgribelige ting.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her