Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Der er al mulig grund til at læse Theresa Salomonsens ’Højsang’ højt for hinanden

Theresa Salomonsens kærlighedssuite udmærker sig især ved sin dejligt opfindsomme billedbrug
Kultur
18. juni 2021
Theresa Salomonsens kærlighedssuite udmærker sig især ved sin dejligt opfindsomme billedbrug

Forlaget Korridor

Rent visuelt og bogtilrettelæggelsesmæssigt blev det markeret med både farver og fest, da Theresa Salomonsen for en måneds tid siden udgav sin anden bog, Højsang, et moderne sidestykke til Højsangen i Gamle Testamente.

Værket blev udsendt i 200 nummererede eksemplarer med fire forskellige omslag – blå, pink, grøn og lilla, alle med motiv af Mette Winckelmann – og var trykt i Københavns nye Riso-trykkeri, Obra Press, som med en teknik, der fungerer på samme måde som screen printing, men er væsentligt hurtigere, da processen foregår inde i duplikatoren, og som gør det muligt at lave lækre, originale bøger til en billig penge. Bogen er da også blevet flot og forekommer fejringen værd.

Teksten fremtræder sart, skiftevis i sort og blå skrift. For læseren skal tages med ud på lidenskabens hav og samtidig løftes op i ekstasens himmel. Vi skal høre den hymniske mandestemme besynge en højt elsket kvinde i alle kroppens detaljer, og vi skal følge kvinden, mens hun rejser omkring i verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her