Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Alexandre Nsonis digte er her nu og vidner om en vold, vi er nødt til at forholde os til

Takket være Yahya, Strunge og Vita – og selvfølgelig Alexandre Nsoni selv – har vi nu hans digte om flugt og vold, der går i arv. Det er ikke den skønneste poesi, men det er effektiv kommunikation

Alexandre Nsonis historie handler om en opvækst i Congo, familiens flugt gennem Angola og ankomsten til Alborg Lufthavn, hvor »en der hed Khalid og en der hed Elsebeth/fra Udlændingestyrelsen/stod klar i ankomsthallen«.

Jan Grarup

Kultur
25. juni 2021

De seneste dage har Alexandre Nsonis debutdigtsamling I Afrika fødes der ikke drenge – kun mænd været min vademecum, den lille bog, jeg havde med mig. Den har ligget i min taske, og jeg har læst den i bidder. Det er godt at læse digte sådan, et par stykker ad gangen, holde pause og så gå videre.

Jeg læste om morgenen, mens jeg ventede på, at eleverne på FGU, hvor jeg vikarierer, dukkede op. Når de gjorde det, begyndte jeg at læse højt for dem:

»Bedsteforældredag i Enghaven

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Marie-Christine Poncelet

jeg vil straks anskaffe mig denne bog.

Pelle Hvenegaard, Peter Bomholt Andersen, Annette Chronstedt og Anne Søgaard anbefalede denne kommentar