Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’Damaskus’ er en debut, som bogstaveligt talt tager vejret fra én

I Iben Albinus’ spændingsroman ’Damaskus’ tager oprøret mod Bashar al-Assad form og slås ned med den yderste brutalitet
Kultur
18. juni 2021
Der er mange personer i romanen, og i og med, at der skiftes mellem dem fra kapitel til kapitel, giver det Iben Albinus mulighed for hele tiden at efterlade sine personer i den værste knibe.

Der er mange personer i romanen, og i og med, at der skiftes mellem dem fra kapitel til kapitel, giver det Iben Albinus mulighed for hele tiden at efterlade sine personer i den værste knibe.

Politikens Forlag

Iben Albinus’ Damaskus lanceres fra forlagets side som en spændingsroman, og jeg skal da lige love for, at det holder stik. Man sidder med rystende hænder og med maven i halsen (som italienerne siger, Iben Albinus har i en årrække boet i Italien), og man kan ikke slippe bogen igen, for man må lige se, hvad der sker i næste kapitel. Jeg læste de 494 sider i to hug, og det var kun, fordi jeg blev afbrudt, at jeg måtte bide den over.

Nu er emnet i sig selv gruopvækkende: Det gryende Arabiske Forår i Syrien under Bashar al-Assads diktatur, og man bliver hverken sparet for modbydelige torturscener, stanken af lort, blod og døde kroppe, detaljerede beskrivelser af brutale bødler eller en gennemgående truende stemning, hvor folk til enhver tid må regne med at blive udspioneret og overvåget. Alle udspionerer hinanden eller bestikker hinanden og kampene om magten kan antage bestialske former, mens enhver samtidig handler i selvforsvar og ud fra snæver egeninteresse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her