Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Dokumentarfilm om Tina Turner fortæller om at være kærlighedsløs, at lide og at tilgive

Sangeren Tina Turner levede længe et kærlighedsløst liv fuld af vold og ydmygelse. Ny dokumentarfilm, ’Tina’, fortæller om hendes vilde kunstneriske virke og hendes overlevelseshistorie, der har efterladt hende som en vis kvinde
’Tina’, dokumentarfilmen om Tina Turner, er traditionelt fortalt, men værd at se.

’Tina’, dokumentarfilmen om Tina Turner, er traditionelt fortalt, men værd at se.

Piece of Magic

Kultur
3. juni 2021

Tina Turners farvel til sin ægte- og voldsmand, Ike Turner, startede på bagsædet af en bil i Dallas, Texas i 1976. Hun udstødte en mishagslyd, da han spildte chokolade, og han slog hende. Intet nyt dér, men for første gang slog hun igen. Samme aften sneg hun sig ud ad hotellets bagdør og måtte kæmpe sig over en motorvej.

I den nye dokumentarfilm, Tina, husker hun bilernes blændende lys, og på billedsiden passerer ægteparrets overfladeliv som glamourøse, bedårede musikere revy. Bilerne drønede omkring hende, men hun klarede sig over til Ramada Inn, hvor hun indlogerede sig med et løfte om at betale for opholdet senere. Det var den 4. juli. På USA’s uafhængighedsdag blev Tina Turner fri.

Det er et stykke velfungerende, cinematisk dokumentarisme, som fortæller om denne skelsættende begivenhed. Men disse iscenesættelser er der desværre ikke flere af i Tina, som er ganske konservativ med arkivklip og talking heads og en klar styring af Turner og hendes nuværende mand, Erwin Bach, der også er executive producer på dokumentarfilmen. Men historien om Tina Turner er alligevel de små to timer værd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Ralf Christensen

Mit forhold til Tina Turner blev ret påvirket af Informations anmeldelse fra koncerten dengang i 1972.

Jeres anmelder havde åbenbart været med til festen efter koncerten og beskrev, hvordan en af korpigerne havde tilbudt kokain til selskabet - selvfølgelig at indtage fra den tommelfingerneglen !!

Jamen altså ....
alt for vildt til en forsigtig mand, men samtidig totalt fascinerende.