Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

En ekstremt personlig monolog om alkoholismens uskønne følger

’Det der drikker’ er en stærk og sårbar monolog af og med Olaf Højgaard på Teater Momentum, hvor publikum i korte erindringsglimt får indblik i et liv præget af alkohol i rå mængder

Emilia Therese

Kultur
10. juni 2021

»Hvorfor skal du altid ødelægge alting?« spørger Olaf Højgaard sig selv. Han taler til sit eget spejlbillede i en nattemørk butiksrude. På publikumsrækkerne kan vi hverken se ruden eller spejlbilledet, for Olaf Højgaard er helt alene i det tomme, sorte scenerum på Teater Momentum i Odense. Men når Olaf Højgaard taler, står det hele så klart frem, at man næsten skulle tro, de omgivelser, han beskriver, var fysisk til stede.

Det der drikker er »en fiktiv, men personligt inspireret, monolog«, står der i programteksten på teatrets hjemmeside. Og den sitrende intensitet, hvormed Olaf Højgaard går til sin fortælling, vidner om, at han så afgjort har noget personligt på spil.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ete Forchhammer

"Det er en ganske imponerende præstation." Undskyld mig, efter det foregående at dømme, og med kendskab til nogle alkoholikere, forekommer det mig at der er tale om en imponerende præstation, uden forbehold.

Eller er der sket det samme med "ganske" som med fx "bjørnetjenester"?