Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Det føles klaustrofobisk at se dokumentarlinjens afgangsfilm granske diverse intimsfærer

Fem ud af seks afgangsfilm fra Den Danske Filmskoles dokumentarlinje gransker unge kvinders indre følelsesliv og kropslige intimsfære. Den slags fortjener selvfølgelig at blive taget alvorligt, men man savner et blik for resten af verden (og humor)
Filmen »Mira« er en kærlighedserklæring, der anerkender den skrøbelighed, der sammen med ømheden kendetegner den stadig ret nybagte familie

Filmen »Mira« er en kærlighedserklæring, der anerkender den skrøbelighed, der sammen med ømheden kendetegner den stadig ret nybagte familie

Filmskolen

Kultur
16. juni 2021

At komme tæt på er en oplagt ambition for en dokumentarist, og det har helt åbenlyst været en fælles mission for afgangseleverne på Filmskolens dokumentarlinje. Arbejdet med deres afgangsfilm har givetvis været påvirket af coronanedlukningen og den deraf følgende begrænsede adgang til andre mennesker og offentligt liv, og det er påfaldende, at samtlige film ikke bare kredser om de medvirkendes (og ofte instruktørens eget) privatliv, men også de mest intime aspekter af det.

Folk, der spejler sig

Et maveskind går op og ned, mens hovedpersonen i Anna Eline Friis-Rasmussens Desire ligger og trækker vejret tungt. Hun rejser sig op i sengen og ser sig i et spejl, og sådan går filmens anslag fra sengen over til en sekvens af situationer, hvor den 21-årige Nico ser og filmer sig selv i diverse spejle. Gennem hverdagsscener fra en lille lejlighed, hvor hun ligger i sengen alene eller med sin kæreste, og prøver bukser og diskuterer kyssestil med sin bofælle, ser man hende afsøge sin seksualitet og sit udtryk og spejle sig i sine nærmeste. Jakob Natorp har filmet dette nærportræt af queerbegær med en forkærlighed for nærbilleder og en lidt urolig kameraføring.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kenneth Krabat

tak for dette forkik ind i dokumenteringens nære fremtid, med-og modreaktioner anes.

Torben Nielsen

Jeg tror Mogens Rukov vil vende sig i sin grav.

Morten Balling

Der findes et adskillige film med et manuskript, som handler om en manuskriptforfatters problemer med at skrive et manuskript.

Da jeg for mange år siden begyndte at lave 3D computergrafik til film, var den første dims jeg byggede en model af, den computer, som stod på bordet foran mig, og da jeg havde modelleret den var det næste den femarmede lysestage, der stod ved siden af computeren :)

Martin Sommer

Spørgsmål af ren uvidenhed:

Ved nogen, hvor man kan se Filmskolens afgangsfilm fra de enkelte år? (og ikke kun i år)