Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Der er god grund til at udforske kunsten i New York, der efter er tilbage for fuld udblæsning efter et år i hi

Kunsthungrende newyorkere og besøgende strømmer til byens nyåbnede museer, hvor de på udstillinger kan stifte bekendtskab med relativt ukendte kunstnere og berømte gengangere. Informations USA-korrespondent har mæsket sig i USA’s kulturelle hovedstad for første gang siden marts sidste år

Whitney Museum of American Art på den charmerende Gansevoort Street i gallerikvarteret Chelsea. Whitney ligger lige ud til Hudson River med udsigt til New Jerseys bredder og Frihedsgudinden.

Ritzau Scanpix

Kultur
21. juni 2021

Det er mærkeligt at være tilbage i New York på en almindelig hverdag. Gadebilledet er næsten tilbage til det normale. Folk holder stadig lidt fysisk afstand til hinanden. Man kan ikke komme ind i butikker, supermarkeder eller museer uden mundbind på. Det samme i metroen. I C train, som jeg i årenes løb jævnligt har taget fra Harlem til downtown Manhattan, er der bemærkelsesværdigt få passagerer.

Til gengæld er newyorkerne og de få turister ude på gaderne i det gode vejr. Selv om et mundbindspåbud for længst er ophævet, går mange rundt med mundbind. Stemningen er mere lystig end euforisk. Folk, der ikke har set hinanden i lang tid, omfavner hinanden. Sikke en befrielse.

Alle museer er åbne, dog skal man reservere tid. Til september følger koncerthallerne og teatre på Broadway og off Broadway. Hvis alt går efter planen, skulle alle New Yorks kulturattraktioner være tilbage på benene til efteråret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Jeg tænker der skulle stå: Der er god grund til at udforske kunsten i New York, der efter et årti i hi er tilbage for fuld udblæsning - eller den anden variant: I New York er der god grund til at udforske kunsten, der efter et årti i hi er tilbage for fuld udblæsning - hvis altså man ikke vælger: I New York er der god grund til at udforske kunsten, der er tilbage efter et årti i hi.
Men man forstår godt hvorfor det er gået galt, for det er det her med årti i hi der driller og lige meget hvilken variant man vælger, så bliver det aldrig nogen helt god overskrift. Måske skulle man bare droppe årti i hi, for slet og ret at konstatere: I New York er kunsten tilbage for fuld udblæsning.

Søren Kristensen

Ja ja, så snubler man selv over et årti, som i virkeligheden kun var et år. Måske fordi det føles som et helt årti?