Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Hvis du ikke kan overskue verden, så kan du godt overskue ’Klovn’

Enten kan man se alle sæsoner af ’Friends’ eller ’Seinfeld’ forfra. Eller også kan man se den nye sæson af ’Klovn’. Nostalgien over en gammel verden forbliver den samme. Det begynder at føles lidt sært
Man kan fint hygge sig med at se, hvor galt det går de to klovne i sæson otte, og man kan sikkert også gætte en del af det på forhånd, for knebene kender vi jo, og det kan jo også være rart.

Man kan fint hygge sig med at se, hvor galt det går de to klovne i sæson otte, og man kan sikkert også gætte en del af det på forhånd, for knebene kender vi jo, og det kan jo også være rart.

Per Arnesen

Kultur
7. juni 2021

Var Klovn ikke slut? Det var vi nogle, der antog. At spillefilmen Klovn – The Final fra sidste år var, ja, finalen på Frank Hvam og Casper Christensens usmigrende portræt af den danske mand som vatnisse-møder-drengerøv i en selvfed, kulturel dansk overklasse.

Jeg tror endda, at vi på avisen overvejede, om ikke man burde skrive en slags afskedssalut på bagsidelederplads om, hvad de to komikere og deres syv tv-sæsoner og tre film havde betydet for dansk kultur, hvilket vokabular, de havde tilbudt vores kollektive selvforståelse i 15 år. Vi kunne have skrevet noget om, hvad grænseoverskridende pinlighed kan på dansk – noget om hvordan millioner af danskere med Klovn i fælles indånding havde levet sig smerteligt ind i Franks ydmygende og groteske sociale ansigtstab og i fælles udånding havde erfaret, at man kan overleve den slags.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tja, jeg synes vist bare, at Casper C er talentløs og uinteressant. Hverken ham eller Frank Hvam, har bidraget med noget som helst i mit kulturelle liv, håber jeg.

Hans Houmøller, Hans Larsen, Jan Damskier, Arne Lund, Uffe Wever Pedersen og Claus Mortensen anbefalede denne kommentar
Claus Mortensen

Klovneri er en fin, gammel kunstart. Klovn er, ...noget andet.
Serien minder mig mest af alt, om det internationale MGP :-)

Og omvendt: Kan man overskue verden, så er Klovn ikke relevant. Det er vel sådan det skal forstås. Det havde Inf ikke behøvet at ofre en længere art om.
Men...det falder jo fint i tråd med at avisen i tiltagende grad forsøger sig med at være "folkelig". Der anmeldes fladpandet "folkelig" underholdning - noget som avisen for blot få år siden ikke ville ofre én linie på.
Fx. Badehotlellet, Kim Schumacher-bog, nekrolog over den flade sanger Michael Bundesen osv. Snart komme turen vel også til TV2's bolig- og haveprogrammer, og ham den lalleglade ejendomsmægler, der kører landet tyndt på en gl. Puch Maxi.

Eva Schwanenflügel

Katrine Hornstrup Yde, tak for en dejligt ironisk anmeldelse :-)

Bare lige en oplysning:
TV2 viser kun Klovn på TV2 Play, deres streamingtjeneste, og ikke på den kanal der er tilgængelig for den almene, ubetalende offentlighed.

Louise Hansen

Om man synes om "Klovn", står selvfølgelig den enkelte frit for.

Men hvis man, som Erik Jensen i første kommentar, bidrager med, at Casper C. er "talentløs og uinteressant", så udstiller man sig selv som gammel sur mand (m/k) med intet andet på hjerte end egen idiosynkrasi.

Man kan ikke kalde Casper C. "talentløs" uden at udstille egen manglende evne til at se ud over den snotskovl af fordomsfuldhed og konservativisme, der udgør ens kulturelle horisont.

ulrik mortensen, Per Torbensen, Torsten Jacobsen, Martin Lau, erik pedersen og Karen Marie Rasmussen anbefalede denne kommentar
Louise Hansen

@Arne Lund, jeg er oprigtigt nysgerrig: Hvad synes du er god folkelig underholdning? Eller - når du nu sætter "folkelig" i anførselstegn - kan noget så ikke være god underholdning, hvis det er folkeligt?

Louise Hansen

@Claus Mortensen, klovneri er rigtig nok en gammel kunstart. De fleste klovne opnåede dog ikke andet end at blive latterliggjort af deres selvretfærdige samtid. Derfor var de klovne.

De fleste klovne fra gamle tider blev latterliggjort og blev siden ophøjet til kunst af de samme typer, der heller ikke rigtig formår at anerkende nutidens klovne eller klovneri.

Og sådan går tiden sin gang.

Freddie Vindberg

Casper og Frank er efterhånden lidt for meget, søgte, drengerøvsagtige til mig.

Mia Lyhne er skøn.

Karen Marie Rasmussen

Louise Hansen:
Det er da kommentarer som Arne Lunds, der gør det
rigtig underholdende at læse indlæg fra Informations
debatforum.

Louise Hansen

@Karen Marie Rasmussen, bestemt. Arne Lund er lige præcis så underholdende og fladpandet som det, han gør sig lystig over.

Jeg ved dog ikke, om han selv forstår det.

Freddie Vindberg

Karen Marie Rasmussen og Louise Hansen,

se, der er forskellen - i er ikke opfindsomme og sjove kvinder
- så prøv for pokker igen, og igen.

Louise Hansen - Tak for dine pæne ord. Jeg er smigret.
Jeg kan forstå på din kommentar her, at for at være i kridthuset hos dig, så skal man helst synes om det samme som dig.
For nylig fik jeg smæk fordi jeg ikke syntes at Johs. Møllehave er/var særlig morsom, eller værd at bruge tid på. Og så i en nekrolog! Forargelsen (din) kogte virkelig over.

Nu stræber jeg ikke efter at være underholdende - på ingen måde. Hvilket jo ikke er det samme som at jeg ikke ejer evnen til at grine af - og nu kommer det - min subjektive opfattelse af hvad jeg opfatter som morsomt - og folkelig på den gode måde dvs hvor man ikke taler ned til folk, eller undervurderer sit publikum:
Olsen Banden, Niels Hausgård, Erik Clausen, Ulf Pilgård i Cirkusrevyen, Hov-Hov,
Røde Mor og fra det udenlandske: Stones, Sam Cooke, Gillespie, raggae, Billie Holliday.... en masse andet - Ikke sikkert, at det lever op til dine strenge krav, men dig om det.

Jens Christian Jensen

Kunst kan altid diskuteres, men der er aldrig en facitliste.