Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

’Klub Kranium’ er den bedste danske ungdomsdokumentar siden ’Heavy Agger’. Så bliver det næppe større

Tre unge goths rammer voksenlivet og mærker venskabet mellem sig vakle i den debuterende instruktør Frigge Fris helt igennem vidunderlige dokumentarserie ’Klub Kranium’
’Klub Kranium’ handler om tre unge mennesker – Josephine, Mareridt og Jay – der er en del af subkulturen goth.

’Klub Kranium’ handler om tre unge mennesker – Josephine, Mareridt og Jay – der er en del af subkulturen goth.

Kultur
11. juni 2021

Midt på en mørk og tom gågade i Fjerritslev i det nordvestlige Jylland lyser en rygsæk i skriggrøn gennemsigtig plastik med indlagt blinkende lys op på ryggen af en spinkel skikkelse med langt hår, omkranset af røg fra en e-cigaret. Man hører Josephine, som hun hedder, fortælle om en klassekammerat i folkeskolen, der slog knuder på sig selv for at tilpasse sig Fjerritslev og omegns meget ensartede fællesskab, og om hvordan det skreg til himlen af meningsløshed. 

Sådan starter instruktørdebuterende Frigge Fris’ dokumentarserie i tre afsnit Klub Kranium (der også blev vist som film under titlen Dark Blossom på CPH:DOX), og sådan fortsætter den: Med visuelt opsigtsvækkende billeder og overvejelser om, hvad man stiller op med sig selv som ungt og utilpasset menneske. Det er ikke ligefrem en underfortalt historie, men det er længe siden, at den i en dansk dokumentar er blevet fortalt så godt som her.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Asiya Andersen

Jeg var modsat anmelderen enormt skuffet og sad tilbage med en følelse af lige at have brugt min tid på noget, jeg aldrig blev lukket ind i. Det kan selvfølgelig være meningen at filmens udtryk er lige så goth som personerne og at der skal være et filter mellem mig og den verden der blev portrætteret. Det blev jeg bare ikke klogere af.