Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Litteraturens faderoprør når hos Erling Jepsen et nyt niveau, som man kunne kalde feministisk

Erling Jepsen udleverer især sig selv i erindringsværkets tredje bind, ’Skolekomedie’, hvor læseren møder den kommende dramatiker som forfatter af skolekomedien i 2. g på Haderslev Katedralskole. Beckett, here I come!
Jepsens erindringsværk er et enestående og oprivende værk om en mønsterbryder fra udkanten.

Jepsens erindringsværk er et enestående og oprivende værk om en mønsterbryder fra udkanten.

Anne Bæk

Kultur
4. juni 2021

En roman pr. skoleår. Sådan er tempoet aktuelt i Erling Jepsens serie af erindringsromaner, der begyndte med Gramhavet (2016) og fortsatte med Hjemmefra (2019). Skolekomedie er med andre ord tredje bind i serien af Familiehemmeligheder, som er erindringsværkets undertitel.

Romanen helliger sine 280 sider til beretningen om de måneder i 2. g på Haderslev Katedralskole, hvor klassen skal stå for den årlige skolekomedie. Romanens jegfortæller, den nu 17-årige Erling, øjner sin chance for at vise sig som den dramatiker, han er. Nu skal han bare køre sine medskribenter af banen – skolekomedien er et fælles projekt for klassen – og så skal kammeraterne og deres forældre ellers få Beckett og Camus lige i smasken!

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Erling Jepsen har igennem hele forfatterskabet været en stjerne.