Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Må man klappe i Guds hus? Weekenden bød på knitrende kormusik og algod jazz i to kirker på Nørrebro

To kirker på Nørrebro i København dannede fredag og lørdag rammen om uforløst kormusik og gudesmuk jazz. Særligt elguitarguden Jakob Bro gav sine lyttere en salig følelse af at være blevet renset
Ghost Coast Choir skriver ifølge sig selv »storladne sange, der kredser om klimaforandringer, rumrejser og smerten ved at miste. Alt sammen uden at involvere de højere magter«. Fredag aften i Skt. Johannes Kirken forblev det potentiale dog en anelse uforløst.

Ghost Coast Choir skriver ifølge sig selv »storladne sange, der kredser om klimaforandringer, rumrejser og smerten ved at miste. Alt sammen uden at involvere de højere magter«. Fredag aften i Skt. Johannes Kirken forblev det potentiale dog en anelse uforløst.

René Passet

Kultur
15. juni 2021

Foran alteret står en synthesizer og to stratocastere. Aftensolens stråler lyser ind gennem Skt. Johannes Kirkens spidsbuede vinduespartier, så det glimter i glasset på lysekronernes elpærer. Der er bogstavelig talt højt til loftet, der er malet i den samme lyseblå farve som de engangsmundbind, flere blandt publikum er iklædt, indtil de finder en plads på bænkerækkerne og kan tage det af med god samvittighed. På døbefonten står en håndsprit, og på hylden foran mine knæ hviler Den Danske Salmebog.

Men det er ikke salmesang, der skal fylde kirkerummet i aften. Ikke i traditionel forstand i hvert fald.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her