Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Musicalen ’In the Heights’ giver musik i hjertet og sang på læben

Jon M. Chu og Lin-Manuel Mirandas sommermusical, ’In the Heights’, er en på alle måder pragtfuld oplevelse, som det er umuligt at sidde stille til. Desværre kan den kun ses i én dansk biograf
Der synges, danses og flirtes i Jon M. Chu og Lin-Manuel Mirandas pragtfulde sommermusical, ’In the Heights’.

Der synges, danses og flirtes i Jon M. Chu og Lin-Manuel Mirandas pragtfulde sommermusical, ’In the Heights’.

Warner Bros

Kultur
18. juni 2021

Hvis det er meningen, at en god film, en god musical, skal give én musik i hjertet, en sang på læben og en tåre i øjenkrogen, ja, så er Jon M. Chus In the Heights et mesterværk. Den pragtfulde film er baseret på Lin-Manuel Mirandas Broadway-debut – Miranda har skrevet musikken og sangene, produceret filmen og har en lille rolle i den – og fortæller en vidunderlig og livsbekræftende og sjov og rørende historie om at finde sit hjem og forfølge sine drømme.

In the Heights foregår i titlens kvarter i New York, Washington Heights, der ligger langt mod nord på Manhattan, side om side med Bronx, og hvor indbyggerne mestendels består af indvandrere eller børn af indvandrere fra Den Dominikanske Republik, Cuba, Puerto Rico, Mexico og Nicaragua.

Her bor Usnavi (Anthony Ramos), som i begyndelsen af filmen sidder på en strand i Den Dominikanske Republik, hvor hans familie kommer fra, og fortæller fire børn, at navnet på hans strandbar – som hans afdøde far engang ejede – betyder »den lille drøm«, og at der selvfølgelig knytter sig en historie til det navn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her