Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Pixars ’Luca’ er en velsmagende ret med nøje afstemte ingredienser og pasta al dente

Pixar er inde i en god stime. Selskabets seneste animerede film, ’Luca’, er en charmerende og solbeskinnet perle af en historie om to havdrenge, der går i land på Den Italienske Riviera i et forsøg på at få sig en Vespa
Havdrengene Luca og Alberto tager på eventyr i Porto Rosso i Pixars charmerende ’Luca’.

Havdrengene Luca og Alberto tager på eventyr i Porto Rosso i Pixars charmerende ’Luca’.

Disney / Pixar

Kultur
17. juni 2021

Jeg kan ikke lade være med at ærgre mig over, at vi ikke har fået de to seneste animerede Pixar-film at se i de danske biografer: Soul, der havde premiere på Disney+ sidste år, er en smuk, rørende, morsom og musikalsk fejring af en mands liv og betydning for de mennesker, han kommer i kontakt med. Og Luca, som nu kan ses samme sted, er en visuelt overdådig, varm og energisk dannelsesfortælling om en havdreng, titlens Luca, der helt bogstavelig talt skal finde ben at stå på.

Begge film, der kun kan ses på Disney+, kan såmænd sagtens nydes på skærmen derhjemme – jo større, jo bedre, naturligvis – men lige netop Pixar gør så meget ud af billede og lyd, at det er synd og skam, at de særegne, skønne universer, selskabet opbygger i sine film, ikke får lov til at folde sig stort og overvældende ud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her