Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

Rocken er vendt tilbage for at vække os af corona-dvalen

For tiden er en rocksang den meste aflyttede på Spotify – globalt set – og ved Eurovision for et par uger siden vandt italiensk-danske Måneskin med en rocksang. Det er utrolig godt gået af en genre, som har været på pension uden for mainstream. Og ikke nok med det. Der kommer stadig fremragende rockalbummer. Vi lodder stemningen og bringer uddrag fra en genre i opbrud
»Der er noget aktuelt stilistisk og stemningsmæssigt frugtbart i den mørkrandede musik, der genoplives i en ny sortsynet tid«, skriver Ralf Christensen«. På billedet er gruppen Black Midi, der er aktuelle med deres nye album  Cavalcade .

»Der er noget aktuelt stilistisk og stemningsmæssigt frugtbart i den mørkrandede musik, der genoplives i en ny sortsynet tid«, skriver Ralf Christensen«. På billedet er gruppen Black Midi, der er aktuelle med deres nye album  Cavalcade .

Rough Trade Records

Kultur
9. juni 2021

»Rock’n’roll never dies,« lød det fra den italienske forsanger Damiano David med det sortfarvede hår og de glitrende smækbukser, der strammede om hans tynde, øvelokaleblege adonis-overkrop. Folket brølede jublende. Og så gik bandet i gang med nummeret »Zitti E Buoni«. Og alle overgav sig.

Nummeret lød ellers som en svag kopi af funkmetalrockbandet Rage Against The Machine, der hittede i 90’erne, men gruppen lignede til gengæld noget lyslevende fra glamrockens storhedstid i 70’erne.

Det hele skete for et par uger siden, hvor den italiensk-danske kvartet Måneskin vandt Eurovision Song Contest i Rotterdam.

Og selv om Eurovision er et lukket kredsløb, der synes at leve i sin egen galninge-jublende verden, så er det alligevel et vink med en pigtrådsbeklædt vognstang om, at rocken er tilbage.

I hvert fald kunne både fag- og folkejuryer overalt i Europa-plus-det-løse hidse sig op og hædre dette urrockende band, der dårlig nok havde skrevet en sang (syng lige omkvædet for mig, gider du?).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jens Ole Mortensen

Juhuu. Det var på tide at der, igen, kom noget mere liv og nerve i musikbranchen.

Niels østergård

Ja, der er jo en vanvittig nerve i melodi grand prix.

Niels østergård

PS; der kom en plade med Sex Pistols (efter de var døde og borte) der hed "Flogging a Dead Horse".

Niels Bønding

Fedt! Tak, Ralf! Jeg trængte i dén grad til ny inspiration.

Hvis i har mod på noget hard true Rock find Family med Roger Chapman fra omkring 1970. I kan starte lidt soft med nummeret 'The weavers answer'. De spillede i Roskilde år 2 - tror jeg det var.