Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

En vidunderlig eventyrroman om den tyske opdagelsesrejsende i dansk tjeneste, Carsten Niebuhr

Christine Wunnicke har skrevet en smuk historie om dengang, Carsten Niebuhr og den persiske astronom Musa strandede på en øde ø
Kultur
3. juli 2021
Forfatter Christine Wunnickes seneste helt er den tyske jordmåler Carsten Niebuhr, som i 1761 tog ud på den såkaldte arabiske ekspedition.

Forfatter Christine Wunnickes seneste helt er den tyske jordmåler Carsten Niebuhr, som i 1761 tog ud på den såkaldte arabiske ekspedition.

Maleri af Hans Hansen efter stik af J. F. Clemens

Forfatteren Christine Wunnicke har længe været en godt bevaret hemmelighed i tysk samtidslitteratur. Men efter at hendes vidunderlige eventyr- og rejseroman Damen med den bemalede hånd modtog en række prestigefulde priser i 2020, fik hun sit folkelige gennembrud.

At vise sig på den store scene eller at gå ud i verden overlader hun imidlertid stadig til sine romanfigurer. Først og fremmest hendes seneste helt, den tyske jordmåler og geografisk rejsende i dansk tjeneste Carsten Niebuhr, som i 1761 sammen med fem andre videnskabsmænd tog ud på den såkaldte arabiske ekspedition.

Men om det nu var eventyrlyst, ambition eller ren tilfældighed, at Niebuhr kom med på denne lange og farlige rejse, forbliver lidt af en gåde. Wunnickes Niebuhr er en introvert karakter, der ikke siger meget. Helt i modsætning til Musa ibn Zayn ad-din Qasim ibn Qasim ibn Lutfullah al-Munaggim al-Lahuri, eller kort mester Musa, som »lyver, som du blev betalt for det«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her