Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Adrian Hughes sætter alle sejl til for at fortælle sin familiehistorie i en smuk og grum podcast

Tv- og radioværten Adrian Hughes folder sin spektakulære familiehistorie ud i en ny, usædvanligt smukt produceret podcast, der fører sin lytter ind i efterkrigstidens københavnske overklasse og i visse mørke hjørner af den menneskelige psyke
Tv- og radiovært Adrian Hughes med en buste, der forestiller hans mor, Jette Dreyer, som 1-årig.

Tv- og radiovært Adrian Hughes med en buste, der forestiller hans mor, Jette Dreyer, som 1-årig.

Emma Line Sejersen

Kultur
2. juli 2021

»Det er så sindssyg en historie! Den mand, hvor har han dog været en idiot!«

Ghita Nørby ler før, under og efter, hun konstaterer, at Adrian Hughes’ morfar var en idiot. Tv- og radioværten har hyret hende til at lægge stemme til sin mors skriftlige efterladenskaber i P1-podcasten Mors afskedsbrev, der handler om hans egen familiehistorie. Den er usædvanligt rig på drama, glamour, svigt, forfængelighed, begær og forsmåelse, så det er ikke underligt, at den lige nu ligger nummer et på Apples podcastliste. Man vil jo gerne høre utrolige røverhistorier fra det virkelige liv om skruppelløse rigmænd, hjertevarme, men undertrykte champagnepiger og de livsløgne, der holder sammen på det hele.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Da Adrian Hughes i det ugentlige sprogprogram på P1 reklamerede for udsendelsesrækken (hvorfor skal det egentlig hedde podcast?) om sin mors brev, tænkte jeg. For meget, for meget!

Ikke nok med at AH er - eller i det mindste har været - over alt på tv i en længere periode. Talentet er der bestemt, men krukkeriet. Suk! Så meget AH, at det blev trættende, men skulle vi nu også til at høre om hans forhold til sin mor - sådan som mange (kendte) andre mænd og kvinder har leveret og serveret deres ganske private barn-/forældreforhold i lidet charmerende detaljer for os hverdagsmennesker, der aldrig selv ville gøre noget lignende.

Så jeg var altså noget skeptisk, men blev hurtigt draget af den spændende historie og de særlige miljøer, den udspillede sig i. Endte med at tage alle seks afsnit i rap. En sand cliffhanger er det. Og fermt gjort af AH.

Dertil at lade Ghita Nørby agere moderen er helt rigtigt. Hun kan det med at lyde spydig , overlegen og bedrevidende, og så havde hun selv et anstrengt forhold til sin mor.

Så Lone Nikolajsen har ganske ret i sin anmeldelse.

Dan Ysnæs, Søs Jensen, Elly Larsen, Thomas Tanghus, Helene Thorup Hayes, Anker Nielsen, Eva Kjeldsen, David Zennaro, ingemaje lange, Tina Peirano, Birgitte Simonsen, Martin Rønnow Klarlund, Finn Jakobsen, Steffen Gliese, Jørn Christensen og Hallberg Borg anbefalede denne kommentar