Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Benedict Cumberbatch er god til at spille helt almindelig i den stemningsfulde ’Den gode spion’

Dominic Cookes ’Den gode spion’, der foregår i tiden omkring Cubakrisen, er en medrivende film, der stemningsfuldt indfanger noget af den samme skyggeverden af bedrag, spionage og storpolitik som de bedste John Le Carré-filmatiseringer
Gode miner til slet spil hos den sovjetiske officer Oleg (Merab Ninidze) og den britiske forretningsmand Greville (Benedict Cumberbatch), der i begyndelsen af 1960’erne er med til at redde verden fra Tredje Verdenskrig i ’Den gode spion’.

Gode miner til slet spil hos den sovjetiske officer Oleg (Merab Ninidze) og den britiske forretningsmand Greville (Benedict Cumberbatch), der i begyndelsen af 1960’erne er med til at redde verden fra Tredje Verdenskrig i ’Den gode spion’.

Scanbox

Kultur
8. juli 2021

I løbet af 13 dage i oktober 1962 var verden meget tæt på Tredje Verdenskrig. Russerne var i færd med at placere langtrækkende atommissiler på Cuba, og amerikanerne med præsident John F. Kennedy i spidsen gav dem et ultimatum, der lød noget i retning af: Stop, eller vi skyder.

De 13 dage, der siden blev døbt Cubakrisen, er skildret set fra amerikanernes synsvinkel i flere film, ikke mindst Roger Donaldsons velformede, elementært spændende Thirteen Days (2000). I den spiller Kevin Costner Kennedy-rådgiveren Kenny O’Donnell, der sammen med Kennedy-brødrene prøver at finde ud af, hvad der egentlig foregår i Cuba, og hvad sovjetlederen Khrusjtjov er ude på, inden det er for sent.

Dominic Cookes nye og ikke mindre spændende, lige så karakterdrevne og virkelighedsbaserede Den gode spion handler også om Cubakrisen, især tiden inden, russerne og amerikanerne begyndte at lægge arm i 1962.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her