Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

Billie Eilish afslører revnerne i sin fæstning – og påtager sig fornyet ansvar

Gigantstjernen Billie Eilishs klarsyn er skalpelskarpt og fornuftigt, selv når hun er i sine følelsers vold. På sit nye, andet album bruger hun det til – med feministisk og kropspositiv gejst – at berette om selvoplevet sexchikane. Og til at himle med øjnene over alt hykleriet
Billie Eilish tekster er skalpelskarpe, også når hun er i sine følelsers vold.

Billie Eilish tekster er skalpelskarpe, også når hun er i sine følelsers vold.

Kelia Anne MacCluskey

Kultur
31. juli 2021

Der er meget, der hviler på Billie Eilishs skuldre ved udgivelsen af hendes kun andet album, Happier Than Ever.

Multimillioner af fans er blevet borgere i hendes rummelige dronningedømme, der afgrænses af både depression og hybris, verdenstræthed og aktivisme, sarkasme og inderlighed, fornuft og følelse.

En hel generation af lyttere følger Billie Eilish i hendes hviskesungne oprør mod følgagtighed. En hel generation af blevet ramt af den eviggyldige kamp for at være sig selv, som det så ikonisk er blevet udført af Eilish i poset tøj og med sort- og neongrøntfarvet hår.

Hun er benådet med en tilsyneladende sund opvækst i en kunstnerisk betonet familie i Los Angeles, og den har hun vekslet til et auteurværk, der gør mørket sangbart og livsleden dansevenlig.

Alt var aftalt på forhånd

Billie Eilish Pirate Baird O’Connells mange fans venter på at få fortalt, at der ikke er noget galt med dem. Denne hjemmelavede popstjerne har bedre end nogen anden på popstjernehimlen sagt noget centralt om, at det at være teenager også medfører lidelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Det er faktisk så sent som i går, jeg fandt ud af Billie Eilish ikke er en mand.

Annette Chronstedt

Sådan en viis og vågen hyldest, tak.