Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

’Calamity Jane’ er en underholdende animationsfilm om en handlekraftig pige i en mandeverden

Animationsfilmen ’Calamity Jane – Vestens vilde datter’ handler om en af det vilde vestens mere fascinerende skikkelser, skarpskytten og spejderen Calamity Janes opvækst, og den fortæller samtidig, hvordan hun fik sit tilnavn
Martha Jane må slås for retten til at være sig selv i et mandsdomineret, reaktionært samfund i animationsfilmen ’Calamity Jane – Vestens vilde datter’.

Martha Jane må slås for retten til at være sig selv i et mandsdomineret, reaktionært samfund i animationsfilmen ’Calamity Jane – Vestens vilde datter’.

Angel Films

Kultur
29. juli 2021

Hvis man gerne vil vide, hvordan Calamity Jane, en af vestens hårde, kvindelige halse, fik sit navn, ja, så skal man se den fransk-danske animationsfilm, der bærer hendes navn.

Rémi Chayés Calamity Jane – Vestens vilde datter handler nemlig om den senere så berømte og dybt fascinerende skarpskytte og spejders barndom og opvækst som Martha Jane Canary – og om alle de såkaldte ulykker – kalamiteter – hun afstedkommer, og som giver hende det lidet smigrende, men velklingende tilnavn.

Året er 1863, og Martha Jane, hendes to søskende og far – moren er død – er sammen med et vogntog af nybyggere på vej til Oklahoma for at finde et sted at slå sig ned.

Det er en strabadserende tur og en mandsdomineret verden, hvor Martha Jane bliver bedt om at påtage sig et stort ansvar, ikke mindst for madlavning, tøjvask og sine små søskende, men ikke får lov til hverken at ride, kaste med lasso eller styre hestevognen. Udelukkende fordi hun er en pige.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her