Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Klassisk musikfest i europæisk topklasse på Fyn

Efter coronaaflysningen sidste år kom Hindsgavl Musikfestival stærkt tilbage i denne måned. Med navne som Christian Gerhaher, Isabelle Faust, Martin Helmchen og András Schiff befæstede festivalen sit ry som den mest attraktive festival for klassisk kammermusik herhjemme
Den tyske violinist Isabelle Faust var styrende kraft i strygekvartettens minutiøst gennemarbejdede sammenspil under koncert med Christian Gerhaher.

Den tyske violinist Isabelle Faust var styrende kraft i strygekvartettens minutiøst gennemarbejdede sammenspil under koncert med Christian Gerhaher.

Felix Broede

Kultur
27. juli 2021

Man kan meget vel tale om genius loci (stedets ånd), når man befinder sig på Hindsgavl Slot og i dets omgivelser på halvøen syd for Middelfart. Det er her, Hindsgavl Musikfestival har ry for at være den mest attraktive festival for klassisk kammermusik herhjemme, og det er ovenikøbet en festival, der år efter år tiltrækker et talstærkt publikum syd for grænsen.

Stedets ånd skabes af samspillet: Hovedbygningen fra 1700-tallet og avlsgårdens tre renoverede længer, den engelske have med århundrede gamle træer, der skråner ned til Lillebælt, den nærliggende skov og sletten med dåvildt og kronvildt. Man kan kun blive sat i indre bevægelser, når man opholder sig på et sted som dette.

Hindsgavl er et hotel- og konferencecenter, derfor tillader forholdene, at festivalgæsterne bor og spiser på stedet i selskab med kunstnerne, som ofte tager børnefamilien med. I år var det med coronarestriktioner, de var til at leve med, men man måtte denne gang undlade en tilbagevendende attraktion som de sene aftenkoncerter med ny musik, video og installation.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her