Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’Hvor kragerne vender’ er en beskeden film med en stor historie om tilgivelse og forsoning

Lisa Jespersen spillefilmdebuterer med ’Hvor kragerne vender’, der med humor og drama fortæller en genkendelig, velspillet og underholdende historie om at slippe sin vrede og forsone sig med fortiden
Da den nyslåede forfatter Irina (Rosalinde Mynster, t.h.) vender hjem til gården, hvor hun er vokset op, for at deltage i sin brors bryllup, kommer det ikke til at gå stille for sig i Lisa Jespersens ’Hvor kragerne vender’.

Da den nyslåede forfatter Irina (Rosalinde Mynster, t.h.) vender hjem til gården, hvor hun er vokset op, for at deltage i sin brors bryllup, kommer det ikke til at gå stille for sig i Lisa Jespersens ’Hvor kragerne vender’.

Nordisk Film

Kultur
22. juli 2021

»Gerningsstedet« kalder den unge forfatter Irina (Rosalinde Mynster) selv den gård i Udkantsdanmark, hvor hun er vokset op, og som hun flygtede fra, så snart hun kunne. Nu har hun skrevet en bog om en alt andet end lykkelig opvækst, og hun interviewes på tv af selveste Knud Romer i begyndelsen af Lisa Jespersens vældig gode debutspillefilm, Hvor kragerne vender.

Men så er det, at brormand skal giftes, og meget mod sin vilje må Irina rejse fra København og hjem til gården. Det er ikke nogen nem rejse for hende, især ikke, da hun finder ud af, at hendes bror, Janniks (Adam Ild Rohweder) tilkommende er Catrine (Anne Sofie Wanstrup), der i folkeskolen var Irinas store mobber.

Bedre bliver det ikke af, at selv samme Catrine står til at skulle overtage Irinas mor, Janes (Bodil Jørgensen), blomsterbutik, og at hun tilmed har fået den forlovelsesring, der er gået i arv i familien, og som Irina havde regnet med, at hun skulle have.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Tak for en god anmeldelse, der giver én lyst til at se filmen.

Da jeg læste den, fik jeg stærke associationer til Erasmus Montanus, og sjovt nok er det også Holbergs komedie, instruktør Lisa Jespersen har haft i tankerne, så budskabet er da gået rent ind ;-)

Her kan læses et interview med Lisa Jespersen:

https://soundvenue.com/film/2021/07/debuterende-filmskaber-om-et-af-live...

erik pedersen, David Zennaro, Steen K Petersen, Arne Albatros Olsen, Holger Nielsen, Troels Ken Pedersen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Her er endnu en anmeldelse (positiv) fra DR's Maria Månsson, der indleder sådan her:

"Argh, for h... da også, tænker jeg, mens jeg ser filmen 'Hvor kragerne vender'.

Er det sådan, alle os eksil-jyder opfattes, når vi vender hjem til moderskibet på besøg?

Jeg tænker på alle mine tirader om økologisk mad, kunstfilm og klimapolitik.

Ej, selvfølgelig har jeg aldrig virket bedrevidende! Selvfølgelig er jeg undtagelsen, der bærer sandheden med mig fra Djævleøen! Selvfølgelig... host host (indsæt her en vindheks og lyden af cikader)."

https://www.dr.dk/nyheder/kultur/film/argh-h-da-ogsaa-ny-dansk-film-er-f...

Og her et interview ved Nynne Hein Møller, også fra DR:

https://www.dr.dk/nyheder/kultur/film/lisa-har-skabt-skide-usympatisk-ho...

Per Jakobsen

Det er ikke en philm, men en rigtig god og seværdig film ;o)

Begge ben på jorden.

Per Jakobsen

Musikken der blev spillet til bryllupsfesten spændte fra Thomas Helmig, Rocazino, DAD til Sort Sol. Et fremragende valg - fra blød pop til hård rock.

Understreger - for mig - at det er vigtigt, at vi skal kunne være sammen, selv om vi er forskellige...