Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Munden glemmer at spise i Kirstine K. Høgsbros sanselige sorgroman

Dramatikeren Kirstine K. Høgsbro debuterer som romanforfatter med en overvældende sanselig bog om at sørge – og om at opleve sin krop søge med ned i jorden
Kultur
21. juli 2021
Kirstine K. Høgsbro formår at beskrive tankerne hos den sørgende kvinde, så man som læser indvilger i at glide med ned i sorgens opløsningstilstand.

Kirstine K. Høgsbro formår at beskrive tankerne hos den sørgende kvinde, så man som læser indvilger i at glide med ned i sorgens opløsningstilstand.

Emilia Therese

Kroppen går i opløsning i Kirstine K. Høgsbros stærke debutroman Med hensyn til at blive ny. Både sind og krop opsøger naturen. Øjnene føler sympati med bladene og myrerne, og armene holder op med at vaske kroppen ren. Benene vakler rundt på grænsen mellem udmattelse og hallucinationer, mens hænderne samler bær. Men munden glemmer at spise.

For kroppen tilhører en kvinde i sorg. Hun har mistet sin mor, og dermed har hun på en måde også mistet sig selv. Hun søger op i et sommerhus for at komme tilbage til minderne om moderen og barndommen. Men sorgen suger hende med ned i en ubeskyttet tilstand af depression og dødslængsel.

Når det er umuligt at lægge denne foruroligende roman fra sig, så skyldes det, at Kirstine K. Høgsbro formår at beskrive tankerne hos denne sørgende kvinde, så man som læser indvilger i at glide med ned i sorgens opløsningstilstand.

Den velskrevne sorgskildring er komponeret med så sikker hånd, at man blot lader sig føre afsted ind i fortællingen – ligesom hovedpersonen tilsyneladende lader sig flyde med på strømmen af livets tilfældigheder, uden plan og uden protest.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her