Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Ond jazz: På Christiania kan man under jazzfestivalen slubre af jazzens mest syrede heksegryde

Der er både trommetrance, guitarekstase og mørke droner på programmet, når Loppen under årets Copenhagen Jazz Festival udforsker og hylder krydsfeltet mellem jazzen og den tunge rock under titlen Ond Jazz. Information var forbi til åbningsweekenden med blandt andet Mythic Sunship og Gud Er Kvinde
Koncert med ’Erna’ ved jazzfestivalprogrammet ’Ond Jazz’ på Loppen.

Koncert med ’Erna’ ved jazzfestivalprogrammet ’Ond Jazz’ på Loppen.

Peter Nygaard Christensen

Kultur
7. juli 2021

Selv i en coronaramt festivalsæson kan Copenhagen Jazz Festival bryste sig af omkring 1.200 koncerter fordelt over de 24 dage, som festivalen er forlænget til. Så det kan være en fordel at skille sig lidt ud, og i hvert fald er det en fængende overskrift, som Christiania-spillestedet Loppen har fundet til deres jazzfestivalprogram: ’ond jazz’.

Man kan helt sikkert diskutere, hvor rammende en titel det er for det program, som Loppen præsenterer, men pointen er nok først og fremmest, at man bliver nysgerrig. Samtidig fornemmer man, at titlen skal lokke Loppens stampublikum, som snarere orienterer sig mod rock, punk og metal, ind i jazzen. Hvilket giver god mening, for programmet kan på mange måder ses som en kærlighedserklæring til en musikalsk æra i de tidlige 70’ere, hvor jazzmusikere lod sig inspirere af syrerockens elektriske lyd, mens bands fra den progressive rock omvendt lod sig inspirere af jazzens lange improvisationer og instrumentale forløb.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her