Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Popstjerne og edgelord Doja Cat gør hitlisten befriende sanselig

Den amerikanske popstjerne Doja Cat er den perfekte storm. Alsidig, sexet og ikke mindst en ferm tilstedeværelse online. Og så kan man også bare nyde hende med ørerne, for hendes tredje album er et udsøgt tag-selv-bord af kreativ legesyge og stærkt erotisk sanselighed. En let berøring i en tid overbefolket af udråbstegn
»Doja Cat leverer noget uundværligt, men sjældent i mainstream: en sanselig popmusik,« skriver Ralf Christensen.

»Doja Cat leverer noget uundværligt, men sjældent i mainstream: en sanselig popmusik,« skriver Ralf Christensen.

Sony Music

Kultur
27. juli 2021

Hvorfor lytte til Doja Cats nye, tredje album Planet Her, kunne man spørge sig selv som midaldrende mand – altså som denne anmelder. Med sin sofistikerede dansevenlige musik taler albummet til steder i min krop, der er begyndt at gøre lige så ondt som godt.

Well – er mit svar – fordi man kommer stærkt forfrisket og o.k. opstemt ud af det brusebad af lir og lyst, som Planet Her er. Og fordi det er musikalsk fremragende.

25-årige Amala Ratna Zandile Dlamini er født i L.A., Californien. Hun er et hitlistefænomen, og det kan der være alle mulige rigtige og forkerte grunde til. Den kommercielle og socialt medierede forurening kan lægge sig som en tung røg fra en californisk skovbrand over en popstjerne. Det spektakulære febersyn kan være alt, hvad der er. Musikvideoer, Instagram-fotos, TikTok-fandanse, tweets.

Men Doja Cat kan noget musikalsk. Hun blev en stjerne i 2020, da hun fik rapdronningen Nicki Minaj som gæst på det måske lige lovlig smooth, men ørehængende disco-house-nummer et-hit »Say So.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her