Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Rejs til Italien med ørerne og oplev seks synthesizer-eksperter

Glæd dig til en musikalsk rundfart i synthesizerens mange klangfarver med Alessandro Cortini, Caterina Barbieri, Il Quadro di Troisi, Lorenzo Senni og Yakamoto Kotzuga.
Donato Dozzy og Andrea Noce har i duoen Il Quadro di Troisi bevæget sig ud i at lave elektropop på italiensk.

Donato Dozzy og Andrea Noce har i duoen Il Quadro di Troisi bevæget sig ud i at lave elektropop på italiensk.

Pressefoto

Kultur
2. august 2021

En sommerferie i Italien lyder skønt – og nu kan man heldigvis komme afsted med et coronapas i hånden! Du behøver dog ikke blive testet for at rejse til Italien med ørene, hvilket er en tur, jeg virkelig vil anbefale. 

For i disse dage strømmer det ud med ny, elektronisk musik fra en række af landets største talenter. Bad dig for eksempel i Adriaterhavet ud for Venedig, mens du nyder et flimrende filmsoundtrack fra Yakamoto Kotzuga, tag på synthpop-storbyferie i Rom med Il Quatro di Troisi i ørene, eller måske forbi Caterina Barbieris variationistiske toner af Milano.

Uanset, hvor turen går hen, ligger lydsiden i hvert fald klar!

Italien er en stærk nation, når det kommer til elektronisk dansemusik – særligt takket være undergenren Italo Disco, der opstod i slutningen af 70’erne, hvor den nu verdensberømte, elektroniske producer Giorgio Moroder, der også kaldes for discoens far, stod i spidsen for de iørefaldende synthtemaer til film som Midnight Express, Scarface og Flashdance.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her