Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Roman om en nonnes skruppelløse realityshow er grum og forfærdelig – og forfærdelig morsom

Svenske Lina Wolff tager fra alle hylder og blander det hele sammen i en maksimal, kulørt og morbid fabel
Lina Wolff kommer selv fra en lille by i Skåne, Hörby, den med den første sverigedemokratiske borgmester, så set fra Stockholm bliver det vist ikke værre, men hun har også boet i Madrid, hvor noget af handlingen i hendes nye roman foregår.

Lina Wolff kommer selv fra en lille by i Skåne, Hörby, den med den første sverigedemokratiske borgmester, så set fra Stockholm bliver det vist ikke værre, men hun har også boet i Madrid, hvor noget af handlingen i hendes nye roman foregår.

Peter Nygaard Christensen

Kultur
10. juli 2021

Et par nøgleord i svenske Lina Wolffs forfatterskab er den mentale og kulturelle afstand mellem mennesker på landet og mennesker i en storby. For eksempel hvordan den veluddannede fra metropolen ser ned på folk fra landet, og hvordan det at komme fra en lille by er forbundet med skam og følelsen af mindreværd som eksempelvis i De polyglotte elskere, der udkom på dansk i 2018.

Afstanden mellem land og by handler også om god og dårlig smag, om sæbeopera versus Dante, og om hvem der bestemmer, hvad der er kvalitet, og hvad der er underlødigt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her