Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Romanen ’Pige, kvinde, andet’ beskriver 12 farvede kvinders liv på formidabel vis

Der bliver stillet skarpt på køn, klasse og race i britiske Bernardine Evaristos livlige og spiddende kollektivroman ’Pige, kvinde, andet’
Britisk-nigerianske Bernardine Evaristo har skrevet romanen ’Pige, kvinde, andet’.

Britisk-nigerianske Bernardine Evaristo har skrevet romanen ’Pige, kvinde, andet’.

Ritzau

Kultur
17. juli 2021

Det er Ammas store aften. Efter at have arbejdet med alternativt teater i flere årtier har den sorte, lesbiske dramatiker endelig fået en forestilling sat op på The National Theatre i London. I salen sidder nære venner, hemmelige elskere og fjerne bekendte, hvis skæbner og samliv foldes ud i britisk-nigerianske Bernardine Evaristos kollektivroman Pige, kvinde, andet, der vandt Booker-prisen i 2019.

Evaristos 12 farvede kvinder, som hun følger gennem flere årtier og på flere kontinenter, spænder bredt i alder, seksualitet og status, men fælles for dem alle er, at de som farvede kvinder har været betragtet som outsidere, selv om de er født eller har boet i England i flere årtier. I dag søger de hver især anerkendelse, kærlighed og samhørighed i et samfund, hvis sociale strukturer og patriarkalske normer synes at være mere flydende end nogensinde før.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Liselotte Paulsen

Tak for en rigtig god anmeldelse! Jeg fik virkelig lyst til at læse bogen <3