Anmeldelse
Læsetid: 8 min.

Salman Rushdie guider os med vid og bid rundt i den litteratur, der har formet ham

Der er brug for fantasi og løgne til at skildre verden på troværdig vis i litteraturen, mener Salman Rushdie i den nye bog, 'Languages of Truth', der samler hans essays fra 2003 til 2020 – og blandt andet kommer ind på dengang, han takkede nej til at deltage i Vild med dans

Jesse Jacob

Kultur
3. juli 2021

I foråret 2020 fik Salman Rushdie feber. Ugen inden havde han aflyst en tur til London og var i stedet blevet hjemme i New York for arbejde med Languages of Truth, som jeg nu sidder med.

»Verden var stadig ’normal’ på det tidspunkt, men jeg fornemmede instinktivt, at det snart ville ændre sig,« skriver Rushdie i ’Pandemic’, det sidste af bogens essays, hvori han ikke skjuler, at han var bange, da det stod klart, at han var smittet med corona.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Altid værd at læse Tonny Vorm.

Caroline Estel Guldborg

Jeg er normalt ikke specielt krænkelsesparat, men her blev jeg sgu sur: "Calvino, Grass, Pinter, Angela Carter, Heller og Vonnegut ...". Den kvindelige forfatter er åbenbart ikke så kendt, at man kunne undlade fornavnet.