Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Teatret Slotsgårdens ’Damen fra Natcaféen’ er en oplagt start på en festlig aften

Årets friluftsforestilling hos Teatret Slotsgården i Odense er George Feydeaus farce ’Damen fra Natcaféen’, der ikke har megen tyngde i sin fortælling, men til gengæld sætter gang i lattermusklerne, så det kan mærkes længe efter
Teatret Slotsgården i Odense har måske nok udskiftet Molière med den mindre kendte dramatiker George Faydeau, men resultatet er lige så festligt og underholdende som altid.

Teatret Slotsgården i Odense har måske nok udskiftet Molière med den mindre kendte dramatiker George Faydeau, men resultatet er lige så festligt og underholdende som altid.

Martin Høyer

Kultur
20. juli 2021

Den franske dramatiker George Feydeau var en ægte komediemager, der vægtede latter og underholdning langt højere end moraler eller de samfundskritiske agendaer, der prægede værkerne hos hans mere kendte forgænger og landsmand Molière.

Feydeaus vaudeville Damen fra Natcaféen havde urpremiere i Paris i 1899 og var med sine næsten 600 opførelser af første opsætning hans største succes. I en af datidens anmeldelser stod der blandt andet, at latteren rystede salen, indtil publikum tiggede om nåde. Og det er præcis denne lattermilde tilgang, Johan Sarauw hylder i sin iscenesættelse af forestillingen på Teatret Slotsgården i Kongens Have i Odense.

Siden Teatret Slotsgården startede op som friluftsteater i 2012, har de – bortset fra de to allerførste år, hvor Ludvig Holbergs komedier var på programmet – spillet stykker af den franske komediemester Molière. I år har de måske nok udskiftet Holberg og Molière med den mindre kendte Feydeau, men iscenesættelsen af Damen fra Natcaféen viser tydeligt, at også hans evne til at opbygge farcer var temmelig formidabel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her