Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

To stærke afroamerikanske stemmer giver kroppen kampgejst

Dawn Richard og Mereba giver os modstandskraft ved at insistere på de dybe vejrtrækninger – dem, vi hele tiden glemmer. Det sker på to udgivelser, der ikke råber ’bekæmp magten’, men hvisker ’find styrken i dig selv til at sige fra’
»Dawn Richard formidler et afroamerikansk USA’s knejsende stolthed og elegante råstyrke,« skriver Ralf Christensen.

»Dawn Richard formidler et afroamerikansk USA’s knejsende stolthed og elegante råstyrke,« skriver Ralf Christensen.

Merge Records

Kultur
15. juli 2021

Når historikerne en dag skal greje stemningen og diskursen i 2020’ernes USA, gør de klogt i at lytte til tidens musik og dens medfølgende sangtekster. Og de kan med held lytte til de nye fremragende udgivelser fra Mereba og Dawn Richard, der på hver deres måde formidler et afroamerikansk USA’s knejsende stolthed og elegante råstyrke.

Med EP’en AZEB tilbyder Mereba en soulmusik, der flyder som bladguld mod trommehinderne og olivenolie gennem lænderne – ledsaget af klare politiske ytringer.

Og med albummet Second Line giver Dawn Richard os en polyfoni af afrikanske og afroamerikanske, traditionelle og moderne lydfortællinger fra et kønspolitisk og lokalpatriotisk perspektiv.

Det er to udgivelser, der holder fast i, at frigørelsen skal ske i et samspil mellem krop og sjæl – og at friheden ikke bare skal vindes, men også holdes ved lige.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Louise Hansen

"Når historikerne en dag skal greje stemningen og diskursen i 2020’ernes USA, gør de klogt i at lytte til tidens musik."

No shit. Det tror jeg, de fleste historikere forstår. Men det er selvfølgelig altid en god indgang til en anmeldelse skråstreg samfundskommentar lige at antyde, at man lige har et råd til de der historikere.