Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Det er umuligt ikke at blive afropoppet glad i låget af Angélique Kidjos nye album

På sit album nummer 15 har den 60-årige sangerinde fra Benin slået sine farverige kangaer sammen med et fornemt udvalg af yngre afrikanske musikere, heriblandt Sampa the Great og Burna Boy. Det placerer hende solidt og med korslagte arme i nuet

På sit nye album ’Mother Nature’ fremstår Angélique Kidjo som en bedstemor med polyrytmisk slag i. Men sangene er også en slags radiovenlige formaninger om retfærdighed og respekt og håbefulde prædikener om fred, frihed og selvstændighed.

Fabrice Mabillot

Kultur
7. juli 2021

Angélique Kidjo er en kvinde med fingeren på afrobeatet. Da hun i 2020 modtog en Grammy for det bedste verdensmusikalske album, benyttede hun sin takketaletid til at rose den nigerianske popstjerne Burna Boy, der var nomineret i samme kategori for African Giant.

»For fire år siden på denne scene fortalte jeg jer, at den nye generation af afrikanske musikere vil tage jer med storm. Og nu er tiden kommet. Burna Boy er blandt de unge kunstnere fra Afrika, der ændrer den måde, vores kontinent opfattes på,« sagde hun og dedikerede sin grammofonstatuette til den populære sanger, rapper og danser med det borgerlige navn Damini Ogulu.

Det er samme tro på ungdommen som frontkæmpere for et bedre, mere frit, mindre klimakriseramt og mere respekteret Afrika, der dominerer hendes glimrende femtende album, Mother Nature. Og ikke overraskende medvirker Burna Boy på den afslappede og autotunede »Do it Yourself«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ib Christensen

Det er længe siden jeg begyndte at kigge (lytte) efter andre toner end vestlig musik. Altid dejligt med flere nuancer.

Ib Christensen

Her er en sjov video om forskelle i musik :)

https://youtu.be/tcfTTP8O5NA