Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Verdensballetten danser drømmen om at blive vækket og finde ud af, at coronaen er forbi

Kim Brandstrups duet ’Awakening’ for Verdensballetten er blevet et fint dansebillede på håbet og modløsheden under coronaen. Skønt danset af Ida Praetorius og Tobias Praetorius
Kampen mellem håb og modløshed under coronaen afspejles i Kim Brandstrups fine duet ’Awakening’ for Ida Praetorius og Tobias Praetorius hos Verdensballetten.

Kampen mellem håb og modløshed under coronaen afspejles i Kim Brandstrups fine duet ’Awakening’ for Ida Praetorius og Tobias Praetorius hos Verdensballetten.

Esben Zøllner Olesen

Kultur
20. juli 2021

Hvordan vækker man en danser efter coronaen? Og hvordan vækker man i det hele taget en befolkning, der har været tvunget til at lægge sig socialt og kulturelt i dvale, mens månederne bare gik og gik?

Det er nogle af de ting, som den danske koreograf Kim Brandstrup undersøger i sin nye, psykologisk intense duet Awakening. Duetten er skabt direkte til Verdensballetten, som efter coronaaflysningen sidste år nu igen er på udendørs turné rundt i Danmark.

Ved premieren i den underskønne park med de høje træer på Sølyst ved Klampenborg var det Awakening, der blev symbolet på sommeren 2021: Drømmen om at blive vækket og finde ud af, at coronaen er forbi.

Vækker og trøster

I Awakening ligger en sovende mand oppe på et bord, mens en kvinde sidder på en stol og våger over ham. Indtil hun får liv i ham, og de danser sammen. Kim Brandstrup har skabt dansen over musik af Philip Glass – direkte til Den Kongelige Ballets exceptionelle søskendedanserpar: Den 25-årige solist Tobias Praetorius og den 27-årige solodanser Ida Praetorius.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her