Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

’Young Royals’ vil gerne være ’SKAM’ i overklassegevandter, men lugter mere af royalistisk indoktrinering

Man skal holde godt fast på hat og monokel for at følge med i Netflix’ nye seriesatsning ’Young Royals’. Den svenske prins nikker en skalle og ryger på kostskole. Så forelsker han sig ovenikøbet i en dreng – der er brun og fra underklassen
I Young Royals bliver seriens hovedperson, prins Wilhelm (i midten), beordret på den traditionsrige kostskole Hillerska efter et optrin på et diskotek, hvor han har nikket en fyr en skalle.

I Young Royals bliver seriens hovedperson, prins Wilhelm (i midten), beordret på den traditionsrige kostskole Hillerska efter et optrin på et diskotek, hvor han har nikket en fyr en skalle.

Netflix

Kultur
28. juli 2021

Kongehuset plejer ikke at optage meget spalteplads i Information, så måske er det gået nogle læseres næse forbi, at prinsesse Isabella i midten af maj formastede sig til at vrænge »Du er helt væk« til kronprinsesse Mary for åben mikrofon. Og så fik royalister kongeriget rundt ellers kaffen galt i halsen.

For monarki beror på illusionen om, at de kongelige er anderledes end os. Det er de nok ikke, men at prinser også kan være teenagere, er den slet skjulte hemmelighed, som den nye svenske Netflixserie Young Royals lokker med. 

I første scene nikker den unge Prins Wilhelm, der ikke er tronarving, men nummer to, en skalle til en fyr på et diskotek. Optrinnet er blevet fanget på film og går viralt. Dronningemoderen, spillet af ingen ringere end Pernilla August, der ligner Sveriges Dronning Silvia næsten en til en, befaler ham at undskylde på nationalt tv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her