Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Fire nye elektroniske album er overbevisende og smukke naturskildringer

De fire elektroniske producere Vilde Tuv, Populous, Slugabed og Kelpe viser, hvordan elektronisk musik i 2021 kan beskæftige sig med naturen. Når man lytter til deres seneste album, får man fire smukke statusopdateringer direkte fra den europæiske natur
Den elektroniske musiker Vilde Tuv har før været byrotte i København, men er nu flyttet tilbage til den norske natur, som hun er vokset op i.

Den elektroniske musiker Vilde Tuv har før været byrotte i København, men er nu flyttet tilbage til den norske natur, som hun er vokset op i.

Kobie Nel

Kultur
10. august 2021

Computerprogrammer, ledninger, MIDI-boards, synthesizere, guitarpedaler og elektroniske trommesæt. Elektronisk musik er en teknologisk affære, men det betyder ikke, at elektroniske artister ikke beskæftiger sig med naturen og integrerer den i det teknologiske.

Det er de fire aktuelle elektroniske musikproducere Vilde Tuv, Kelpe, Slugabed og Populous glimrende eksempler på. De laver alle musik til og fra naturen omkring dem, og deres fire nye studiealbum viser, at man ikke behøver at glemme sine omgivelser, bare fordi man laver det meste af sin musik med øjnene klistret fast til en computerskærm.

Således er de optagede af klimaforandringer, geografiske steder, havets hemmeligheder og måske især det urgamle forhold mellem naturen som vores oprindelige hjem og som et komplet uforudsigeligt sted.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Arne Würgler

Gider ikke mere computer. Man kan faktisk også bruge traditionelle og akustiske instrumenter. Og synge på sit eget sprog.

https://youtu.be/axIfwqsLwKg

Jan Fritsbøger

er inderligt ligegyldigt hvilke værktøjer man benytter, det der betyder noget er om man har noget at formidle, og om det er i stand til at bevæge lytteren, helst i positiv retning.