Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Gribende teaterportræt af kunstneren og mennesket Sven Dalsgaard på Randers Teater

Randers Teater har med ’Sven fra Randers’ skabt et gribende teaterportræt af den randrusianske kunstner Sven Dalsgaard – med smukke scenebilleder, forrygende skuespilpræstationer og ture op og ned ad følelsesregistret
Sceneriet med hospitalssenge og mennesker i hvide kitler er rammefortællingen for dramatiker Jesper Brædstrup Karlsens fortælling om Sven Dalsgaard. Herfra springer fortællingen frem og tilbage i tid og besøger specifikke tidspunkter i Dalsgaards liv.

Sceneriet med hospitalssenge og mennesker i hvide kitler er rammefortællingen for dramatiker Jesper Brædstrup Karlsens fortælling om Sven Dalsgaard. Herfra springer fortællingen frem og tilbage i tid og besøger specifikke tidspunkter i Dalsgaards liv.

Martin Gundesen

Kultur
17. august 2021

»Mine værker er breve, jeg sender ud i verden,« forklarer Klaus T. Søndergaards hospitalstøjsklædte, sengeliggende Sven Dalsgaard til Christina Elisabeth Mørkøres polske sygeplejerske, der så nænsomt og kærligt tager sig af ham under hans sidste tid på sygehuset i Randers i 1999.

Sceneriet med hospitalssenge og mennesker i hvide kitler er rammefortællingen for dramatiker Jesper Brædstrup Karlsens fortælling om Sven Dalsgaard. Herfra springer fortællingen frem og tilbage i tid og besøger specifikke tidspunkter i Dalsgaards liv – som for eksempel hans fødsel – og episoder, der illustrerer mere generelle og dominerende følelser – som hans evige higen efter at høre til og være en del af et fællesskab.

Klaus T. Søndergaard er intens og nærværende i rollen som den randrusianske multikunstner. En rolle, som han deler med en lige så velcastet Holger Østergaard, hvis alternative udgave af kunstneren er hans overmenneskelige kunstnerjeg, som med sit storhedsvanvid står i kontrast til Søndergaards mere menneskelige og følsomme fortolkning af mennesket Dalsgaard.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

ingemaje lange

Tak for en inspirerende anmeldelse.