Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Hvid mandlig journalist er taget på antiracistisk dannelsesrejse for at forstå Serena Williams' vrede

Journalist og tenniskommentator Anders Haahr Rasmussen forsøger i ’Al den vrede’ at forstå, hvad der skilte vandene, da man diskuterede, om Serena Williams’ raseriudbrud under US Open-finalen i 2018 var en reaktion på diskrimination eller bare forkælet opførsel
I sin nye bog behandler journalist og forfatter Anders Haahr Rasmussen spørgsmålene om, hvor Serena Williams’ vrede stammede fra den dag i 2018, hvor hun mistede besindelsen på tennisbanen, og hvad der forhindrede ham i at forstå den.

I sin nye bog behandler journalist og forfatter Anders Haahr Rasmussen spørgsmålene om, hvor Serena Williams’ vrede stammede fra den dag i 2018, hvor hun mistede besindelsen på tennisbanen, og hvad der forhindrede ham i at forstå den.

Mathias Svold

Kultur
27. august 2021

Da Serena Williams for tre år siden blev rasende på dommeren i US Open-finalen, gav det anledning til en bred debat, der gav genlyd langt uden for tennisverdenen, og som hurtigt stivnede i to positioner. Enten mente man, at dommerens usædvanligt hårde stil var udtryk for en racistisk diskrimination med historiske rødder tilbage til slavehandlen, eller også mente man, at Serena Williams spillede det såkaldte racekort, fordi hun var en dårlig taber. 

Anders Haahr Rasmussen kommenterede tenniskampen for Eurosport den dag, og han hørte til de sidste. Ved siden af jobbet som tenniskommentator er Anders Haahr Rasmussen også journalist med speciale i at bruge sine personlige erfaringer som afsæt for undersøgelser af de mellemmenneskelige brydninger, der præger vores samtid, en rejsende i efterrefleksioner over egne anfægtelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her