Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Julie Sten-Knudsens fortællende digte er til tider meget smukke, til tider noget rystende

Scener fra et akut kejsersnit og de første år med barnet blander sig med afsnit om den økologiske krise og den danske, forvaltede natur i Julie Sten-Knudsens ’Syv lag’
Bogens litterære kvaliteter skyldes især Julie Sten-Knudsens lyriske stemme, det rolige, afdæmpede tonefald, hun skriver i.

Bogens litterære kvaliteter skyldes især Julie Sten-Knudsens lyriske stemme, det rolige, afdæmpede tonefald, hun skriver i.

Lærke Posselt

Kultur
18. august 2021

Bølgen af litteratur, skrevet fra den gravide eller småbørnsmorens perspektiv, fortsætter med at skylle ind over os. Nyeste skud er Julie Sten-Knudsens Syv lag, en stilfærdig, roligt observerende, til tider meget smuk, til tider noget rystende serie af fortællende digte. Scener fra det lyriske jegs akutte kejsersnit og de første år med barnet blander sig med afsnit om den økologiske krise og den danske, forvaltede natur – og afsnit om kejsersnittets historie, blandt andet en virkelig hård gennemgang af det første udført i Danmark på en levende kvinde. Hendes navn var Karen Jørgensdatter, hun døde i 1813 et par dage efter operationen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her